Aceleași beneficii la prețuri diferite pentru școlile postliceale din Caransebeș

Situația celor două școli postliceale sanitare din municipiul Caransebeș a fost pusă pe tapet la ultima ședință de lucru a Consiliului Local. Potrivit consilierului PSD, medicul Eugen Munteanu, elevii de la cele două școli fac practica în spital și sunt instruiți în săli de clasă și laboratoare închiriate la două unități școlare din municipiu.

Până aici, toate bune, însă medicul spune că trebuie să existe echitabilitate și la prețul chiriei pentru spațiile de la Colegiul „Traian Doda” și Liceul Tehnologic „Dacia” (foto). Și asta pentru că o școală sanitară plătește chiria direct la „Traian Doda” și mult mai mică față de cealaltă școală sanitară care plătește la Primăria Caransebeș chiria.

Primarul Felix Borcean a precizat că cele două unități școlare sanitare sunt private și nu se poate amesteca administrația publică locală în afacerile celor două. Mai mult, contractele au fost negociate separat, așa cum era și firesc și dacă la buget vin bani din chirie nu poate decât să fie un lucru bun.

leader board 728 x 90 px

Medicul Eugen Munteanu susține că ar fi spre binele tuturor și în special al elevilor dacă s-ar ajunge la un preț comun ca plată a chiriei din partea celor două școli sanitare, pentru că liceele sunt administrate de Primărie care le plătește utilitățile. În acest fel, poate și taxele școlare către elevi s-ar reduce.

Fiind școli diferite, contractele au fost negociate separat și în funcție de ceea ce a permis legea la momentul respectiv, a menționat primarul Felix Borcean.