Nu este vorba despre vreo expertiză tehnică sau criminalistică, ci de o măsură preventivă, propusă de primarul oraşului Oţelu Roşu şi aprobată în Consiliul Local, dar care vine prea târziu pentru Alina Lăcătuş, fetiţa de şapte ani care şi-a pierdut viaţa.
Aleşii locali din Oţelu Roşu au hotărât în Şedinţa de Consiliu Local din luna octombrie instalarea unor semafoare în zonele intens circulate, mai ales de către copii, pentru evitarea accidentelor rutiere. O iniţiativă bună, dar care, din păcate, a venit prea târziu pentru fetiţa care a sfârşit pe una din trecerile de pietoni din centrul oraşului, spulberată de maşina condusă de doctorul reşiţean.
„Noi încă de la şedinţa de luna trecută aprobaserăm semaforizarea pe toată lungimea oraşului. Tocmai la asta m-am gândit, să evităm producerea unor astfel de evenimente regretabile. Din păcate, am avut dreptate că e nevoie de semafoare. Acest accident ne demonstrează că am luat o decizie bună cu aceste semafoare. Este vorba despre patru semafoare, două în centrul civic, unul la liceu şi altul la Generală 1. Acolo, în fiecare dimineaţă e aglomeraţie şi dorim să împiedicăm producerea unor evenimente rutiere regretabile. Oţelu Roşu e străbătut de drumul naţional şi de multe ori se circulă cu viteză, mai ales seara”, a declarat edilul-şef, care a promis că va urgenta montarea semnalizării luminoase, ca nu cumva să se mai întâmple şi alte nenorociri.
Sprijin pentru familia îndoliată
Administraţia locală nu a rămas indiferentă faţă de drama familiei Lăcătuş şi a venit în sprijinul acesteia, pe care primarul Mălăiescu a declarat că o cunoaşte foarte bine. „Le-am acordat un ajutor din partea primăriei, acel ajutor social care se acordă tuturor celor care au probleme de acest gen. În plus, am ţinut pomana pentru 40 de persoane din contribuţia primăriei. E o familie foarte nevoiaşă şi am considerat că e bine să o ajutăm. Tatăl fetiţei lucrează cu ziua, mama, niciunde. Ei au stat şase persoane într-o cămăruţă foarte mică. Din nefericire, acum sunt doar cinci”, a afirmat Mălăiescu.
mai bine ar fi iluminat calumea cu leduri trecerile de pietoni.
o solutie mult mai eficienta, mult mai ieftina, si fara blocarea traficului la semafoarele vietii pe DN !!!
E strigator la cer ce face acest primar incapabil de alte solutii mai inteligente.
Înţeleg că nimeni nu se gândeşte la un drum de centură…
daca se respecta viteza de 30 kilometri pe ora….nu se pot intampla accidente mortale pe trecerea de pietoni
Degeaba pui semafoare, degeaba faci reguli de circulatie in Romania.
Mereu se va gasi unul ca acest medic care se va crede deasupra legii si atunci ce mai pui?
Doua randuri de semafoare?
Problema este ca in romania chiar daca vrei sa faci ceva bun, mai trebuie sa ai si cu cine.
Si din rahat nu vei face niciodata bici si mai ales sa-l faci sa si pocneasca.