Accidentat grav pe pârtie, pe Semenic!

explo 1000x200

În urmă cu câteva momente, un eveniment nefericit a avut loc pe pârtia Goznuța de pe Semenic. Din cauza vitezei, un băiat de 14 ani a pierdut controlul pe schiuri și s-a oprit în căsuța de tichete de la capătul pârtiei.

Vacanța unui elev de 14 ani i-ar putea fi fatală. Băiatul a coborât pe pârtia de schi Goznuța, singura funcțională, și nu a mai reușit să redreseze traseul, aterizând în căsuța de tichete. Impactul a fost unul puternic, copilul făcând comoție cerebrală, potrivit primelor surse, neconfirmate oficial. Acesta se afla la munte împreună cu părinții.

La fața locului au intervenit echipajele de salvamontiști , iar în urmă cu câteva minute a ajuns și ambulanța ce urmează să îl transporte pe minor la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Copilul este conștient, comunică cu personalul de pe ambulanță, dar prezintă plăgi în zona facială. Am avut noroc că unul dintre salvamontiști era chiar asistent medical și a putut să îi acorde primul ajutor. Este al doilea accident din ultimele două zile și eu le pun pe seama faptului că schiorii nu au cască de protecție. Zăpada este înghețată, iar în astfel de situații, chiar și eu, schior profesionist, am grijă la dotare înainte să ies pe pârtie“, a declarat Valentin Balaban, șeful serviciului Salvamont din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

banner 970 x 250