FOTO. 13 victime după ce un autobuz plin de muncitori a fost implicat într-un accident rutier grav!

Un grav accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe Calea Orșovei din Caransebeș, în dreptul grădiniței germane. Din primele declarații ale șoferului, se pare că ar fi pierdut controlul volanului.

Accidentul a avut loc cu câteva sute de metri înainte de podul din oraș, în condiții de carosabil umed. Autobuzul a derapat, a intrat pe contrasens și a lovit un autoturism care circula regulamentar, după care a doborât un stâlp de iluminat stradal. Oamenii veneau de la lucru, dar în loc să ajungă acasă au ajuns la spital. O parte dintre locuitorii din zonă au rămas fără curent electric în urma incidentului. Autobuzul transporta muncitori de la firma SNB Bornetze, o companie de cabluri din oraș.

UPDATE 1 – 13 persoane au rămas la spital pentru investigații, iar șoferul autoturismului în care a intrat autobuzul a fost transportat de urgență, fiind rănit în zona facială și toracică.

UPDATE 2 – Circulația este întreruptă momentan pe DN 6, iar angajații Enel așteaptă să intervină pentru a remedia pana de current.

UPDATE 3 – Din primele verificări făcute la fața locului de polițiști, se pare că șoferul autobuzului, din cauza vitezei neregulamentare, într-o curbă la dreapta a intrat pe contrasens acroșând un Ford K, mașină care circula regulamentar din sens opus.

Autobuzul era plin de oameni, toate cele 48 de locuri fiind ocupate de muncitori. 13 dintre aceștia au ajuns la spital cu răni care nu le pun viața în pericol.

S-a stabilit bilanțul accidentului: 23 de persoane au ajuns la spital!

UPDATE 4, vineri, 9.45 – Deși inițial au fost duse la spital 25 de persoane, 13 dintre aceștia au suferit contuzii mai grave. „În prezent, șapte persoane sunt internate la Spitalul Municipal Caransebeș cu politraumatisme ușoare. Alte trei au fost transportate la Timișoara, la secția de neurochirurgie, cu contuzii faciale. Toți cei zece pacienți sunt stabili din punct de vedere hemodinamic”, a declarat medicul Marius Ionut Mihailica, director medical SMUC.

UPDATE 5, vineri, 10.00 – Potrivit IPJ Caraș-Severin, în prezent se continuă cercetările față de conducătorul autobuzului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE 6, vineri, 10.40 – Potrivit ISU „Semenic”, „la locul accidentului au fost deplasate 9 ambulanţe, din care 2 ambulanţe SMURD, o autospecială pentru descarcerare şi una de intervenţie la incendiu. S-a acţionat pentru trierea persoanelor rănite, acordarea primului ajutor medical de urgenţă şi transportul acestora către Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Caransebeş. Toate forţele implicate au acţionat cu operativitate şi profesionalism, în 40 de minute reuşind încheierea misiunii la locul intervenţiei. În total, în cele două mijloace de transport se aflau 51 de persoane, din care două în autoturism”.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!