Accident mortal din cauza vitezei

Un grav accident de circulaţie a avut loc aseară, în apropiere de Caransebeş. Şoferul unui autoturism nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi s-a izbit de un cap de pod. Din păcate, pentru pasagera din dreapta medicii nu au mai putut face nimic.

Poliţiştii de la rutieră au intervenit aseară la un accident rutier produs pe DN 68, în afara localităţii Valea Bistrei. „Cu ocazia investigaţiilor efectuate la faţa locului de echipa de cercetare, s-a constatat că în timp ce Paul Z., în vârstă de 42 de ani, conducea un autoturism din direcţia Caransebeş spre Haţeg, nu a adaptat viteza de deplasare, iar într-o curbă uşoară a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un cap de pod”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Femeia care se afla în dreapta şoferului, în vârstă de 41 de ani, a suferit răni grave şi a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu. Pentru că starea ei nu se ameliora, medicii au decis ca victima să fie transferată la spitalul din Caransebeş. Din păcate însă, din cauza leziunilor suferite, femeia a decedat câteva ore mai târziu.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

Tot din cauza vitezei, un bărbat a ajuns şi el la spital cu răni grave. Accidentul a avut loc tot aseară, pe strada Haţegului din Oţelu Roşu. „Verificările efectuate la faţa locului au indicat faptul că în timp ce şoferul, de 41 de ani, conducea un autoturism din direcţia Haţeg spre Caransebeş, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice pe care l-a rupt şi s-a oprit într-un copac”, a precizat Ancuţa Cărbunaru.

În urma accidentului şoferul s-a ales cu răni grave şi a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Oţelu Roşu unde a rămas sub supraveghere medicală.