UPDATE. Accident în miez de noapte la Reşiţa. Maşină în flăcări!

Un accident de circulaţie soldat cu incendierea uneia dintre maşinile implicate a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în cartierul reşiţean Lunca Bârzavei.

Duminică, 20 ianuarie, puţin după ora 23, două autoturisme s-au ciocnit la intersecţia străzilor Rodnei şi Cibinului din Reşiţa. Unul dintre ale, un Opel Astra, a luat foc, stingătorul de incendiu folosit de şofer nefăcând faţă flăcărilor izbucnite în zona motorului. Nu au fost însă victime omeneşti.

La faţa locului şi-a făcut apariţia în 10 minute un echipaj de poliţie, iar în 13 minute, o maşină a Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, după cum ne-au declarat martori ai accidentului. Cauzele producerii acestuia sunt neacordare de prioritate şi conducere sub influenţa alcoolului.

UPDATE, ora 10.20

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin oferă detalii, în această dimineață, despre incendiul izbucnit noaptea trecută pe strada Rodnei din Reșița. „Din primele cercetări, cauza probabilă care a determinat producerea incendiului a constat în scântei mecanice care au aprins lichidele combustibile scurse în urma coliziunii celor două autoturisme implicate. Autovehiculul a ars în proporție de 50%, fiind afectată toată partea din față”.

Pompierii militari au intervenit, la scurt timp, și la un alt incendiu izbucnit tot la Reșița. „De această dată, incendiul s-a produs la un coș de evacuare a fumului dintr-o gospodărie de pe str. Feroviarului. Pompierii militari au reușit să stingă flăcările care amenințau să cuprindă întreaga casă, înainte să se producă pagube prea mari. Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la 500 lei”.