Accesul pe lacul de la Poiana Mărului, doar în anumite condiții!!

De la începutul acestui an au apărut unele panouri informative de-a lungul lacului de la Poiana Mărului și o barieră spre coada lacului, prin care turiștii sunt informați de noile restricții.

Primarul comunei Zăvoi a avut o întâlnire cu președintele Romeo Dunca pentru a găsi o soluție de relaxare a acestor restricții. Astfel accesul turiștilor pe malul lacului de la Poiana Mărului se poate face doar în anumite condiții.

„Am convenit împreună cu președintele Consiliului Județean domnul Romeo Dunca și cu Ianăș Rădoi, director sucursala Caransebeș Hidroelectrica, ca accesul turiștilor pe marginea lacului sosiți pe jos sau cu bicicletele să fie permis. De asemenea, pe luciul apei pot fi folosite doar bărcile cu vâsle sau cele cu motor electric. Focul se poate face doar în dispozitive metalice, iar pescuitul este în continuare permis cu respectarea legislaţiei în vigoare“, a precizat Doru Cîrdei, primarul comunei Zăvoi.

leader board 728 x 90 px

Primăria va asigura ridicarea deșeurilor pe care îl va goli periodic. Aceste reguli vor fi aplicate în zonele de protecție proprietate ale Hidroelectrica. Corturile sau rulotele vor putea fi găzduite doar pe terenurile private din vecinătate în condiţiile în care proprietarii vor face demersuri pentru a autoriza în condiţiile legii a acestui fel de activități.

Prevederea legală în baza căreia s-a pus bariera pe drumul care duce în zona inundabilă a lacului există de mult timp. Totuși, turiștii civilizați se pot bucura și în aceste condiții restrictive de liniștea și frumusețea acestei zone.