Abuzurile de la Radio Reșița, confirmate de Tribunalul Caraș-Severin! Laura Sgaverdea, pusă pe off la ordin politic!

Managerul postului public de radio din Reșița a demonstrat în primă instanță că a fost sancționat abuziv de către conducerea Societății Române de Radiodifuziune într-un scenariu șantajist prin care se urmărea debarcarea sa din funcție și instalarea unor unelte de partid pe frecvența 105,6 FM!

Instituția condusă de Georgică Severin a sancționat-o în urmă cu aproape un an pe Laura Sgaverdea retrogradând-o din funcția de manager în funcţia de realizator de emisiuni, pentru o perioadă de 60 de zile. Sancțiunea a fost susținută de un raport de 150 de pagini din care am reținut că: „A dovedit o atitudine necorespunzătoare, o conduită necivilizată, a utilizat în relaţia profesională cu salariaţii ST Reşiţa, insulta, calomnia, purtarea abuzivă, vătămarea sănătăţii faţă de angajaţii din subordinea acesteia, toate aceste fapte fiind circumscrise noţiunilor mai largi de abuz în funcţie prin crearea unui mediu ostil la locul de muncă şi hărţuire psihologică, morală a salariatului”.

Laura Sgaverdea a respectat decizia SRR, a făcut timp de două luni emisiuni matinale, dar și-a căutat dreptatea în instanță, vorbind despre „o serie întreagă de neadevăruri ce-i sunt imputate și abuzuri grave care s-au petrecut la nivelul studioului regional din Reșița”, dar și despre ceea ce aceasta a numit „execuție politică”.

1000x100 resita 02

Iar Laura Sgaverdea se pare că a avut dreptate. Tribunalul Caraș-Severin a confirmat zilele trecute că sancționarea ei a fost făcută fără temei legal. „Anulează Decizia de sancţionare nr. 81/27.01.2020, emisă de intimată. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei. Obligă pe intimată să-i plătească contestatoarei despăgubiri reprezentând diferenţe salariale pentru perioada retrogradării. Obligă pe intimată să-i plătească contestatoarei suma de 4.000 euro, reprezentând despăgubiri materiale pentru prejudiciul moral cauzat. Obligă pe intimată să-i plătească contestatorului suma de 14.111,18 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința instanței.

Cu alte cuvinte, retrogradarea din funcția de manager s-a făcut ilegal. Drept urmare, Laura Sgaverdea va primi pentru o perioadă de două luni diferențele dintre salariul de manager și cel de realizator, va încasa din bani publici 4.000 de euro despăgubiri morale, la care se adaugă și cheltuielile de judecată. Tot din bani publici! Și totul ca urmare a sancțiunii date de conducerea SRR, care a încercat și a reușit să transforme pentru o vreme Radio Reșița în portavoce de propagandă politică!