Absolvenţii de Inginerie de la Reşiţa, vânaţi de firmele de profil! Rata de angajare: 100%!

Absolvenţii de Inginerie de la Reşiţa au asigurate locuri pe piaţa muncii începând de anul trecut, recunoaşte prorectorul Universităţii „Eftimie Murgu“, Cristian Chioncel. Cu atât mai sugestiv este faptul că demersurile privind fuziunea universitară cu Politehnica din Timişoara au fost iniţiate de Facultatea de Inginerie şi Management din cadrul UEMR.

Demis de Senatul UEMR din funcţia de decan al Facultăţii de Inginerie şi Management, Sava Ianici conducea o facultate care ajunsese anul trecut la o performanţă cu care puţine facultăţi din ţară se pot lăuda. Concret, după cum ne-a declarat prorectorul Cristian Chioncel, toţi absolvenţii de la Inginerie au garantată trecerea imediată din băncile facultăţii în cadrul unor firme cu profil tehnic.

„După susţinerea examenelor de finalizare a studiilor de licenţă, în mod special din vara anului trecut, toţi cei care au finalizat cu bine aceste studii şi au devenit ingineri şi-au găsit de lucru. Deci în procent de 100%. Nu şi-au găsit de lucru în domenii conexe a ceea ce ei au studiat, ci chiar pe un domeniu tehnic pe care au fost pregătiţi. Oamenii de la diferite firme mă contactau pe mine, în calitate de prorector, şi îmi ziceau că au nevoie de doi absolvenţi de electromecanică, de trei programatori, de alţi specialişti sau proiectanţi. La primele apeluri am fost mai mult decat încântat că pot să recomand: aici doi, acolo trei… Dar, la un moment dat, am ajuns în situaţia ca la aceste apeluri să răspund cu «Nu mai am ce să să îţi recomand!», pentru că toţi absolvenţii noştri s-au angajat sau o parte din ei, care deja lucrau, nu mai intrau într-o astfel de ecuaţie. Atunci firmele s-au dus spre anii mai mici şi i-au abordat pe studenţii din anul 3“, a declarat pentru expressdebanat.ro ing. Cristian Chioncel, prorectorul UEMR, dar şi cadru didactic la Facultatea de Inginerie.