Abandonaţi de Guvernul României şi aruncaţi în „brațele“ unor primării secătuite financiar! Nelu Popa: „Vreau să îi asigur pe toți că nu vor fi lăsați de izbelişte, indiferent de costuri!“

Adoptarea bugetului de stat pe anul 2019 în forma dorită de majoritatea PSD-ALDE, implicit cu transferul unor cheltuieli sociale către primării, l-a determinat pe edilul-şef al Reşiţei, Nelu Popa, să reacţioneze într-un mod inedit.

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a distribuit în această seară pe Facebook un clip video cu imagini de la manifestaţiile de protest ale persoanelor cu dizabilităţi, organizate zilele trecute în principalele oraşe din ţară, împotriva deciziei Guvernului ca autorităţile locale să acopere integral finanţarea asistenţei sociale. „Un milion de români cu dizabilităţi sunt sacrificaţi de Guvernul PSD“ şi „Guvernul a alocat buget zero pentru nevoile lor de supravieţuire“ sunt principalele mesaje transmise de clipul devenit viral.

Cu toate acestea, primarul Nelu Popa spune că municipalitatea nu va lăsa de izbelişte cele aproape 800 de persoane din Reşiţa care au ajuns să fie considerate de puterea centrală o povară guvernamentală.

„Primăria Reşița are în evidență 628 de persoane cu dizabilități şi 160 de persoane însoțitoare care au fost abandonate de Guvernul României şi au fost aruncate în «brațele» unor primării secătuite de resurse financiare. Vreau să îi asigur pe toți cei aflați în această situație că nu vor fi lăsați de izbelişte, indiferent de costuri. Sunt cetățenii Reşiţei, cu drepturi depline, iar datoria mea este să le ofer protecția de care au nevoie mai ales atunci când sunt încercați de greutăți“, transmite primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.