A turnat asfalt ca-n palmă spre Șură, demolează Vintage-ul pentru a face loc promenadei și cedează sute de locuri de parcare! Gratis!

Omul de afaceri Valentin Armașu se dovedește a fi unul din cei mai mari susținători ai proiectelor primarului Reșiței! Renunță la propriile afaceri, convins fiind că Nelu Popa pune în loc lucruri mult mai importante!

Valentin Armașu a fost mai mereu un tip controversat, dar a câștigat și multă apreciere atunci când le-a recunoscut judecătorilor că a fost obligat să dribleze legislația fiscală pentru a putea plăti șpăgi politicienilor de a căror semnătura depindea afacerea sa. Armașu a intrat și în gura primarului Nelu Popa după ce planurile acestuia legate de promenada pe malurile Bârzavei s-au împiedicat de mai multe construcții ale omului de afaceri. Au fost declarații aspre din partea amândurora, dar totul s-a schimbat când Popa și Armașu s-au convins de bunele intenții ale fiecăruia dintre ei. Firma lui Armașu a turnat asfalt ca-n palmă pe drumul spre Lacul Secu, iar primarul Reșiței s-a declarat de-a dreptul entuziasmat. Tot atunci a smuls de la Armașu promisiunea că va demola de unul singur construcțiile care stau în calea promenadei desenate de arhitecți în încercarea de a schimba total aspectul orașului. Mai mult decât atât, cei doi au anunțat că sunt foarte aproape de a închide, pe cale amiabilă, contractul prin care, în octombrie 2011, au fost concesionate parcările cu plată din municipiu. Sute la număr! Acordul a fost semnat, astăzi, consilierii locali reșițeni ridicând mâna pentru revenirea parcărilor în administrarea municipalității. Nu fără polemică însă!

„De ce am aflat de acest proiect din presă?! Nu se cade să aflăm de un astfel de proiect cu 11 minute înainte de ședință, o ședință de îndată, nu una ordinară!”, i-a strigat liderul social-democraților, Mirel Sabo, primarului Nelu Popa. „Prioritare erau alte proiecte de pe ordinea de zi, proiecte cu fonduri europene. Am profitat de ocazie, n-am vrut să mai pierdem timp, să mai pierdem o lună dacă oamenii s-au gândit să ne dea parcările. Vali Armașu renunță la cota lui de 50 la sută, ne-am înțeles și cu ceilalți doi acționari să renunțe gratuit la parcări și nu am vrut să mai pierdem timp”, a venit explicația edilului-șef. „Acest contract a fost păgubos pentru reșițeni din secunda 1, dar trebuie să găsim soluții legale. Mi-ar fi plăcut să aflu și părerea comisiei juridice!”, a replicat același Sabo.

Pentru că social-democrații nu păreau dispuși să ridice mâna pentru revenirea parcărilor în administrarea municipalității, s-a luat o pauză de cinci minute. Au urmat negocieri, explicații, telefoane și din nou discuții în plen. Mult mai aprinse! Viceprimarul Duruț a vrut să știe câte abonamente au fost emise deja de firma lui Armașu și a cerut ca aceasta să le înapoieze banii reșițenilor. Cam 200-250 la număr. „Să li se returneze banii! De ce să lăsăm firma asta să plece cu banii?!”, a fost intervenția vicelui PSD. Asta în contextul în care edilul-șef anunțase că, până vor fi modernizate parcările, toată lumea va parca gratuit: „Cei care au abonamente pe un an pot să parcheze și de acum încolo. Noi oricum vrem să lăsăm oamenii să parcheze gratuit tot anul 2019. Când ne vom moderniza și vom face un sistem de plată modern, atunci vom pretinde taxe pentru locurile de parcare!

Pesediștii din Consiliul Local au insistat, în sensul că, dacă se va parca gratuit, atunci cei 200-250 de abonați au toate motivele să se simtă păgubiți. Cu alte cuvinte, că aceștia au plătit pentru ceva ce pentru toți ceilalți e gratuit. „Le dau eu banii înapoi, eu personal! Să luăm odată parcările înapoi!”, a răbufnit Nelu Popa. Apele au fost limpezite de Alexandru Borza: „Celor care au plătit abonament, li se prelungește cu 9 luni gratuitatea din momentul în care parcările vor fi din nou taxate!” Nimeni n-a mai avut nimic de obiectat, Primăria Reșița și-a recăpătat parcările, iar reșițenii vor putea parca de acum autoturismele fără să plătească vreun leu. „Eu îmi doresc să fie gratis până le modernizăm și instituim un nou sistem de taxare. Evident că va trebui să hotărâm asta într-o altă ședință de Consiliu Local”, a concluzionat primarul Reșiței.