A sosit ultima tranșă de tablete pentru elevi, în Timiș. Unde vor fi repartizate?

mbmr 1000x100

3.376 de tablete au sosit, luni seară, în Timiș pentru a fi repartizate elevilor din județ care nu au avut posibilitatea de a se conecta la orele online prin programul național Școala de acasă. Repartizarea lor începe marți, iar 78 de școli, în mare parte din urban, vor primi tabletele.

În total, în Timiș au ajuns 6.370 de tablete prin programul național al Ministerului Educației. Dintre acestea, 3.000 de tablete au venit în prima tranșă, la finalul lunii noiembrie. Ar fi fost nevoie de peste 7.000 de tablete pentru a acoperi nevoile elevilor care nu se pot conecta la orele online.

Peste 6.500 de tablete vin de la Ministerul Educației, dotate cu SIM-uri de Internet pentru o perioadă de 2 ani, setate doar pentru aplicațiile necesare procesului educativ. Diferența se va compensa din donațiile ONG-urilor sau ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin școlile cu nevoi.

De la debutul anului școlar, elevii care nu au avut acces la orele online au primit acasă lecții sintetizate.

Muzeul TM Cuib de vise 1000x100

„Mâine (n.r, marți) începând cu ora 11 va avea loc distribuirea conform unei programări care a fost transmisă celor 78 de unități de învățământ ce vor primi tablete, majoritatea din mediul urban, dintr-un total de 168 de unități de învățământ care au fost incluse în acest program. Primele 3.000 de tablete au fost distribuite la 90 de unități de învățământ din mediul rural”, a spus Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului.

CITEȘTE ȘI: Inspectorul școlar general din Timiș: ,,Până la finalul anului, toți elevii din Timiș vor avea echipamente pentru școala online”


banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/