„A pus PSD proști în funcții, a pus și PNL”. Victor Ponta, atac dur la Cătălin Iapă și Raul Pătrașcu

Politicienii încep să-și arate „colții” încă din prima lună a acestui an. Victor Ponta nu se ferește să acuze PNL că are aceleași practici nocive pentru țară cum a avut și PSD înainte de „debarcarea” de la guvernare. În acest sens, Ponta a criticat promovările de tineri liberali din Timiș, dar și modul în care cei din partidul condus de Ludovic Orban au construit bugetul țării.

Ponta a spus că PNL este noul PSD, dar și că cele două partide sunt „pe blat”, pentru ca partidele mai mici să nu poată crește în sondaje. Cătălin Iapă, ajuns secretar de stat în Ministerul Dezvoltării din consilier al primarului, dar și Raul Pătrașcu, numit manager interimar al Spitalului Județean, sunt subiectele discuției. „A pus PSD-ul proști, a pus și PNL-ul proști. Înțeleg că dacă pasezi în careu să dea primarul gol, ajungi secretar de stat. Aici la Timișoara. Înțeleg că dacă ai terminat facultatea anul acesta, ajungi și director, tot anul acesta. Înțeleg că aveți o facultatea de directori la Timișoara, îmi pare rău că nu am absolvit-o și eu, să ajung director la cel mai mare spital din regiune. Dacă faci facultatea de director, conduși un spital de 3500 de angajați șii mii de bolnavi. Deci PSD-ul a pus proști, PNL a pus tot proști. PSD-ul a pus pile, a pus și PNL-ul pile. PSD a împărțit funcții la Teleorman și Neamț, PNL împarte funcții cu PMP și ALDE pe care îi face «broaște», dar le pune oameni în funcții.”, a spus Ponta.

Critici pentru faptul că nu s-au mărit alocațiile copiilor

Ponta a avut și alte reproșuri pentru liberali. Unul este cel referitor la mărirea alocațiilor, caz în care a amintit că Robert Sighiartău era înainte un susținător mare al ideei, pentru ca, până la urmă, să voteze împotriva măririi alocațiilor. „Au zis că nu pot aplica legea privind mărirea alocațiilor pentru că nu sunt bani la buget. Nu sunt bani la buget nici pentru alegerea primarilor în două tururi. Dacă nu ai bani pentru alocații și nu poți să îi dai, nu ai cum să ai nici pentru două tururi. Cineva zis că se poate, utilizând fondul de rezervă. Deci se poate lua din fondul de rezervă și pentru alocații.”, a punctat liderul PRO România.

Fără anticipate, Guvernul Orban va avea soarta Guvernului Cioloș

Victor Ponta i-a criticat pe liberali și pentru că au construit un buget care va ajunge doar pentru jumătate de an. Politicianul crede că, dacă PNL nu va organiza alegeri anticipate, există tot riscul ca la parlamentare partidul lui Orban să aibă un șoc negativ. „Dacă nu fac alegeri anticipate și îi prinde 1 septembrie fără majoritatea parlamentară, foarte probabil să aibă soarta Guvernului Cioloș. În ianuarie 2016, Guvernul Cioloș era foarte popular, și în decembrie 2016, catastrofă totală.”, a mai spus Ponta, care a precizat că nu crede că anticipatele sunt în avantajul țării.