A mai trecut o lună de la termenul final pentru drumul Răcășdia – Vrăniuț

În aprilie era o certitudine că modernizarea DJ 573D Răcășdia – Vrăniuț va fi scoasă la licitație până la finalul lunii. Între timp a mai trecut o lună, suntem deja în iunie, iar cei 6,5 kilometri încă așteaptă…

Visul frumos promis în aprilie mai are până să devină realitate. Cei de la Direcția de Drumuri Județene ne-au anunțat că în luna aprilie modernizarea DJ 573D va fi scoasă la licitație. Pentru că acest tronson nu a fost cuprins pe niciun program de finanțare, Consiliul Județean a pus de-o parte vreo 10 milioane de lei pentru lucrare. De la ultima promisiune a mai trecut o lună întreagă, așa că am revenit cu aceeași întrebare pentru a vedea unde s-a blocat salvarea celor 6,5 kilometri de drum.

CITEȘTE ȘI: Peste 6 kilometri de coșmar! Visul frumos începe luna asta!

1000x200 dacus 02

„Le-am trimis și celor de la Răcășdia atunci să vadă că o să se facă drumul. Bani avem, sunt bani și o să-l scoată la licitație. Și președintele (n.r. Romeo Dunca) vrea, își dorește să facă cât mai mult, e bine intenționat și vrea, dar nu știu ce obstacole o fi întâmpinat. O să merg din nou la el și îl întreb din nou. Acum se așteaptă caietul de sarcini și mi-a promis că acela va fi primul drum scos la licitație, drumul de Vrăniuț. E cumplit acolo!”, o spune Viorel Goian, consilier în cadrul Direcției de Drumuri Județene, care spune că ultima discuție despre această lucrare a avut-o cu președintele Dunca vineri, în 26 mai, doar că de această dată nu i s-a mai dat niciun termen.

Pentru a evita craterele de pe drum, localnicii aleg de multe ori o rută ocolitoare. Este vorba despre un drum agricol. Doar că ploile din ultima vreme l-au transformat și pe acela într-o capcană. „Vineri am primit informația că vreo 3 mașini s-au împotmolit acolo, abia le-au scos din noroi.”, ne-a mărturisit Viorel Goian.

publicitate si promovare online banner maxagro