Primăria Cărpiniș trece pe „verde”. Cumpără microbuz electric de 1 milion de lei

microbuz electric

Primăria Cărpiniș cumpără un microbuz electric pentru a dezvolta transportul public nepoluant și pentru a scăpa de plata impozitelor.

A fost lansată licitația pentru ,,Achiziția unui microbuz nepoluant utilizat în scopuri comunitare pentru Comuna Cărpiniș, județul Timiș”. Se pornește de 1,2 milioane de lei, banii provenind din PNRR.

„Prin achiziționarea microbuzului electric, autoritățile publice locale vor fi scutite de plata impozitului anual aferent unui autovehicul convențional și de cheltuielile pentru combustibili, încărcarea electrică fiind, la momentul actual, mult mai avantajoasă din punctul de vedere financiar. Din punctul de vedere al mediului, utilizarea transportului electric presupune emisii zero de gaze de eșapament, zgomot aproape inexistent, sporirea siguranței rutiere prin soluții digitale și ecologice de transport. Transportul electric reduce impactul poluării asupra mediului înconjurator. Pe termen lung, acest fapt se va concretiza într-un aer mai curat, iar suferințele cauzate de poluare vor fi reduse sau neutralizate. Deținerea unui autovehicul electric prezintă multe avantaje și, având în vedere incertitudinea în care se află legislația privind motoarele convenționale și restricțiile de circulație din numeroase orașe importante ale lumii, un autovehicul electric pare a fi cea mai sigură investiție pe termen mediu și lung”, aflăm de pe seap.ro.

Microbuzul va fi utilizat pentru transportul cetățenilor și invitaților la evenimente culturale și sociale locale, a delegațiilor și turiștilor ce vizitează comuna, a persoanelor vârstnice sau cu dizabilități, a participanților la evenimente sportive sau a copiilor.

1000x200 dacus 02

Autovehiculul cu motor electric trebuie să aibă o autonomie de minimum 200 de kilometri, 22 de locuri pe scaune și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Licitația este deschisă până în 7 iulie.

publicitate si promovare online banner maxagro