A intenționat fraudarea concursului în favoarea lui Juca!

Asta „a dedus” Ion Gheorghe Ștefan, șeful Serviciului Public de Întreținere și Reparații din cadrul Primăriei Caransebeș după o discuție pe care a avut-o cu primarul Felix Borcean!

Edilul-șef al Caransebeșului are doar calitatea de martor în dosarul concursului fraudat pentru obținerea funcțiilor de director la Serviciul Public „Piața Gugulanilor” și Clubul Sportiv Muncipal. Nimic nu-l incriminează sau nu-l face să răspundă penal. Cel puțin nu până în momentul de față. 

Ion Gheorghe Ștefan ar fi trebuit să fie președinele comisiei de examinare, dar în dimineața concursului s-a simțit rău, s-a dus la Urgențe și a fost înlocuit cu Manuela Dragomir. Ștefan a recunoscut în fața organelor de cercetare penală că a discutat cu Felix Borcean despre concurs, menționând că „a dedus” că primarul ar urmări fraudarea concursului pentru șefia Pieței Gugulanilor în favoarea lui Pavel Juca. Nimic mai mult însă. Primarul Caransebeșului a recunoscut la rândul său public că și-ar fi dorit ca Juca să câștige competiția cu Luminița Verdeș, dar a jurat în același timp că nu a încercat să-l ajute în vreun fel. Mai mult, a dezvăluit că Juca îi propusese anumite subiecte care l-ar fi ajutat să câștige sigur postul. Unul atât de râvnit încât, era convins Juca, încât Luminița Verdeș, contracandidata sa, și-ar fi luat măsuri pentru a nu-l rata. 

Juca ar fi ales și el calea sincerității în timpul audierilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș. A mărturisit că a discutat cu primarul Felix Borcean pe marginea temelor și a nivelului de dificultate, dar asta nu înseamnă că a încercat în vreun fel să determine comisia să dea anumite subiecte. A spus și că i-a prezentat edilului-șef subiecte de dificultate mai ridicată pentru a se evita fraudarea examenului de către contracandidatul său.

1000x100 casa brutarului

Manuela Dragomir, șefa comisiei, a fost și ea audiată. Susține că nu a avut nicio legătură cu organizarea concursului, fiind chemată chiar în dimineața concursului pentru a-l înlocui pe Ion Gheorghe Ștefan. Aceasta a prezentat cu lux de amănunt firul evenimentelor. Odată concepute, subiectele au fost trecute pe o ciornă care a ajuns la secretară pentru tehnoredactare. Acolo, accidental, Mihai Minea, singurul candidat pentru postul de director al clubului sportiv, ar fi văzut în foile care se aflau pe un birou din secrtariatul primarului două dintre propunerile de subiecte din care urmau a fi extrase aleatoriu subiectele. Nu știa exact ce subiecte urmau să fie extrase, dar cu toate acestea, ar fi elaborat din memorie câteva notițe pe care le-a pus în buzunar. Și-a luat notițe respective, a explicat acesta, pentru a-și fixa mai bine ideile și pentru a se verifica. Imaginile video pot confirma că nu s-a inspirat din acele notițe, mai spune Minea. 

Acesta a mai precizat câteva lucruri importante. Primarului Borcean i-a cerut să se asigure de corectitudinea examenului, iar cu Manuela Dragomir nu a avut niciun contact. Discuții pe marginea temelor și nivelului de dificultate a subiectelor ar fi avut cu același Ion Gheorghe Ștefan, dar în niciun caz nu ar fi avut intenția să determine comisia să propune anumite suibiecte, dinainte știute. 

În momentul de față sunt cinci inculpați, iar măsurile preventive luate față de trei dintre aceștia au fost revocate de Judecătoria Caransebeș. Felix Borcean e martor!