A început recoltarea orzului în Caraș-Severin. Ploile au crescut randamentul la hectar!

Dacă anul trecut producția de cereale a avut de suferit din cauza secetei, 2021 se anunță a fi bun, datorită ploilor abundente din acest sezon.

În Caraș-Severin s-a început deja recoltarea orzului, iar în săptămânile care vor urma combinele vor intra pentru treierat și în lanurile de grâu. Specialiștii agronomi vorbesc despre o producție bună la hectar obținută la orz, în pofida faptului că județul Caraș-Severin nu are un mare potențial agricol în zona de cereale. „A început campania de recoltare a orzului în județ de pe o suprafață de peste 1.000 de hectare, până în acest moment, din datele culese de noi din teren, producția se arată a fi una bună, spre foarte bună, având în vedere că avem până la această dată o medie de 7 tone la hectar. Există zonă și exploatații agricole unde s-a recoltat o producție chiar și de 9,4 tone la hectar, însă există și zonă cu producție mult mai mică. Dar, până la această dată, avem o medie de 7 tone/ha, ceea ce este îmbucurător pentru județul nostru, având în vedere că acesta nu are un potențial agricol mare pe zona de cereale.”, ne-a declarat directorul interimar al Direcției Județene Agricole Caraș-Severin, ing. Liviu Munteanu.

Munteanu a mai explicat că, în perioada imediat următoare, se va începe și treieratul grâului care, în toamnă, a fost cultivat pe o suprafață de peste 12.000 de hectare. „Ne pregătim să intrăm la treieratul grâului, când umiditatea boabelor de grâu ajunge la procentul de 14%. La grâu avem o suprafață de 12.154 de hectare cultivate în toamnă, 1.065 cu orz, rapiță – 6.226 de ha și triticale – 593 de ha. Culturile de floarea-soarelui arată, de asemenea, foarte bine, și se pare că, în unele locuri, vom avea producții bune.”, a mai precizat ing. Liviu Munteanu.

leader board 728 x 90 px