A început prima etapă din campania „Timișoara decide”

Primăria Timișoara are în campania de bugetare participativă 45 de proiecte eligibile

Primăria a dat startul primei etape din campania de buget participativ „Timișoara decide”. Astfel, instituția lansează selecția partenerilor și a membrilor comisiei.

Consiliul Local a aprobat, în ultima ședință de plen, noul Regulament privind implementarea bugetului participativ în Timișoara pe anul 2023. Concret, până la 15 proiecte pentru comunitate propuse de timișoreni vor fi finanțate în acest an, pentru o sumă totală de aproximativ 4,2 milioane de lei.

Primăria Timișoara anunță că a lansat prima etapă prevăzută în calendarul campaniei „Timișoara decide” 2023. Și anume, apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai comisiei de buget participativ.

Comisia de buget participativ monitorizează desfăşurarea campaniei și respectarea obiectivelor și principiilor acesteia, verifică eligibilitatea propunerilor de proiecte primite, coordonează, împreună cu specialiști din primărie, analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile, anunță public proiectele care vor intra în etapa de votare, precum și proiectele câștigătoare, centralizează și publică informațiile privind implementarea acestora și evaluează campania”, a informat Primăria Timișoara.

Detalii cu privire la condițiile de participare, atribuțiile comisiei, precum și formularul de înscriere, se găsesc AICI!

Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale active în zonă, școli, alte instituții etc.) este de a asigura un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin promovarea campaniei mai ales în mediul fizic, organizarea și facilitarea a 2-3 întâlniri în cartiere cu cetățeni interesați să depună propuneri în cadrul campaniei. Scopul este ca mesajul campaniei să ajungă cu precădere la cetățenii neconectați digital din zonele Plopi-Kuncz, Freidorf, Steaua-Fratelia, Ronaț, dar și la alte grupuri mai puțin reprezentate la nivelul administrației locale (de ex. persoane vârstnice, persoane cu dizabilități)”, a detaliat instituția.

Detaliile cu privire la condițiile de participare, atribuțiile partenerilor, precum și formularul de înscriere, se află AICI!

Campania ”Timișoara decide!” – 2023 se va desfășura în șapte etape. În paralel cu apelurile lansate pentru parteneri și membri ai comisiei, are loc etapa de promovare a depunerii de proiecte de către timișoreni. Perioada de depunere a proiectelor va fi comunicată în momentul lansării acesteia. După colectarea și verificarea proiectelor cu privire la eligibilitate, etapă care se va desfășura, orientativ, până la mijlocul lunii mai, urmează analizarea celor eligibile și publicarea listei celor care vor intra în procesul de votare. Votarea proiectelor se va desfășura în perioada iunie – iulie.

La prima ediție a campaniei, organizată anul trecut, s-au înscris 113 proiecte, pentru care s-au înregistrat 19.258 de voturi eligibile, calificând Timișoara pe primul loc la nivel național în topul popularității campaniei de bugetare participativă în ceea ce privește numărul de propuneri transmise de către cetățeni și numărul de voturi înregistrate.

Regulamentul privind implementarea bugetului participativ în Timișoara, pe anul 2023, poate fi consultat AICI!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/