Casa Pionierului din Oravița va fi ca nouă după mai bine de 150 de ani

lucrari casa pionierului oravita 1

Șantier în toată regula în fosta Casă a Pionierului sau fostul Gimnaziu de fete „Regina Maria”. Construcția ridicată în anul 1869 se află pe o listă mai amplă de clădiri istorice care vor fi restaurate.

„Restaurăm trecutul pentru că vrem să avem grijă de viitor”, spune primarul Dumitru Ursu. Lucrările au început în urmă cu mai bine de un an, iar din această săptămână s-a trecut la montarea tâmplăriei din lemn stratificat. Clădirea-monument istoric, datând din anul 1869, este inclusă într-un proiect mai amplu de punere în valoare a centrului istoric, care presupune, de asemenea, reabilitarea și amenajarea Parcului Central.

lucrari casa pionierului oravita 3

„Odată finalizate lucrările, vom avea o clădire nouă, modernă, în care își vor desfășura cursurile elevii ciclului primar al Liceului Teoretic «General Dragalina». Principalele lucrări de intervenție presupun consolidarea structurii clădirii, readucerea fațadei principale la forma inițială prin refacerea balconului ce a fost demolat și refacerea tencuielilor exterioare, refacerea finisajelor interioare și exterioare, recompartimentarea sălilor astfel încât elevii să beneficieze de cabinet medical, o sală de afterschool, bibliotecă și cabinete pentru psihologie și limbi străine.”, mai spune primarul Ursu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

lucrari casa pionierului oravita 2

Pe lista de clădiri care urmează să fie renovate se află și Liceul Teoretic „General Dragalina”, dar și primăria, pentru ca centrul istoric din Oravița să fie readus la viață prin monumentele sale unice.

lucrari casa pionierului oravita 4

banner maxagro