A început numărătoarea inversă până la difuzarea celor mai noi producții cinematografice la Dacia!

explo 1000x200

Decizia administrației locale de a perfecta un contract cu firma care va rula la Reșița cele mai noi producții cinematografice a avut reacții pozitive din partea publicului, care nu are foarte multe opțiuni de petrecere a timpului liber.

Asta, cu atât mai mult cu cât cel mai apropiat cinema unde reșițenii pot viziona un film de calitate, fără să îl pirateze de pe internet, este Timișoara. Deja SC Marcom Fantastic SRL, firma care se va preocupa de difuzarea filmelor, așteaptă aparatura pentru dotarea cinematografului, până când administrația locală va pune la bătaie un plan pentru modernizarea integrală a imobilului.

,,Firma difuzează filme în câteva orașe ale țării și iată că am reușit să perfectăm un contract. Aparatura va sosi la mijlocul lunii ianuarie, comanda este făcută pentru sistemul de audiție și cel vizual și, din 16 ianuarie, sper să înceapă rularea unor filme în sistem 3D și 2D, a spus primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Reamintim că după mai multe încercări și discuții, dar care nu s-au concretizat, la începutul lunii decembrie, executivul local s-a prezentat în fața consilierilor cu o propunere de asociere în participațiune cu firma SC Marcom Fantastic SRL. Aceasta din urmă se angajează să aducă la Reșița cele mai noi producții cinematografice. Firma va aduce în oraș și tot echipamentul necesar proiectării, iar spectatorii vor putea viziona chiar și filme 3D. Deocamdată, contractul este semnat pentru perioada de un an.

,,La Cinematograful Dacia, filmele vor rula săptămânal, de vineri până duminică. În cadrul acestei asocieri vor putea fi prezentate 10-12 premiere de film pe lună şi chiar avanpremiere, o dată la 2 luni“, a spus Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.