A fost stațiune pe timpul lui Ceaușescu, acum e doar un simplu sat! Drumul până la rai nu este prea practicabil!

poaiana marului
casinoherculane by sungarden

Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat, o oază de liniște și de relaxare cu un aer de o puritate cum nu mai găsești niciunde pe planetă, e tratat cu mare indiferență de către autoritățile județene! În ciuda strigătelor primarului Doru Cîrdei!

„Poiana Mărului e rai, e un loc foarte frumos. Încă nu e stațiune, a fost stațiune pe timpul lui Ceaușescu, acum e doar un simplu sat. Lucrăm foarte mult, trebuie să îndeplinim niște condiții ca să o aducem la rangul de stațiune.”, spune primarul comunei Zăvoi.

Doru Cîrdei a conceput o strategie pe care să fie reclădită stațiunea din Poiana Mărului, dar nu depinde numai de el și de echipa din primărie, depinde foarte mult și de interesele altora. „Acolo am început un proiect, este cam 80-85%  realizat. Asfaltare străzi în Poiana Mărului pentru că acolo nu era pic de asfalt și vara e plin de turiști care se plimbau prin praf, prin pietre. Drumul până la Poiană nu este prea practicabil nici în momentul de față, cu toate că s-a intervenit pe el. La insistențele mele s-a reparat de vreo 2-3 ori, dar nu țin reparațiile. Vorbim despre un drum județean, DJ 683 Zăvoi – Poiana Mărului, cu o lungime de 24 de km, un drum care cândva a fost drum tehnic, folosit de Hidroconstrucția. Asta a fost marea șansă, numai că betonul s-a deteriorat. Acum, Consiliul Județean știu că a depus acest drum pe «Anghel Saligny» și am toată convingerea că în viitorul apropiat o să circulăm la Poiana Mărului fără probleme.”, a mai spus primarul Cîrdei pentru expressdebanat.ro.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Mult mai simplu îi e edilului-șef însă să rezolve problemele care țin strict de Primăria Zăvoi, administrația județeană fiind ocupată cu lucruri mai puțin serioase. Pe DJ 683  Zăvoi – Poiana Mărului sunt prevăzute deocamdată, după cum a precizat președintele Romeo Dunca, mici reparații. Și alea pe o lungime de 7 km. „Prima dată ne preocupă infrastructura. Chiar recent am avut întâlniri cu specialiști în domeniul hidrologic și în epurarea apei uzate, să vedem de unde pornim, pentru că la Poiana Mărului este foarte greu, nu cu apa, dar cu canalizarea, având în vedere că acolo este lacul de acumulare care se revarsă la Zervești și de acolo știu că se alimentează Caransebeșul cu apă potabilă. Studiem cu cei de la Agenția de Mediu, cu Apele Române să vedem cum putem realiza acest proiect fără ca utilizatorul final să aibă costuri foarte mari. Cu apele uzate în momentul de față nu sunt probleme. Fiecare casă sau pensiune are fosă septică. Acum vreun an am achiziționat un tractor cu vidanjă, deversăm totul la stația de epurare din Glimboca. Nu se duce nimic în lac, dar nevoile vor fi altele dacă dezvoltăm proiectul Nedeia”, a mai explicat Doru Cîrdei.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/