A doua zi de protest pentru angajații de la Registrul Comerțului din Timișoara

greva japoneza la orc timis
Cuib de vise 1000x100

Angajații Oficiului Registrului Comerțului din Timișoara cer majorarea salariilor cu 15%. Proteste similare se desfășoară în toată țara. 

42 din cei 44 de angajați de la ORC Timișoara protestează împotriva inechităților salariale din sistemul de justiție. Ei întrerup activitatea între orele 13.30 și 14.30 până joi inclusiv și organizează un miting în fața instituției.

Activitatea cu publicul nu este afectată. Acțiunea vine după ce, la nivel național, sindicaliștii de la Registrul Comerțului au fost în grevă japoneză, între 18 și 22 aprilie. În semn de protest, au purtat banderole negre.

greva japoneza la orc timis (2)

Sindicaliștii cer Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%. Ei spun că ONRC este instituția cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Acțiuni similare cu cele ale angajaților ORC de la Timișoara au loc în toată țara.

STPT job 1000x200

Pentru data de 26 aprilie, ora 10, la București este organizat un miting în fața Ministerului Justiției. Dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă, angajații ORC-urilor sunt determinați să declanșeze, începând cu luna august, conflictul colectiv de muncă.

Sindicatul angajaților din ORC este afiliat la Federația Publisind și la Blocul Național Liberal.

greva japoneza la orc timis (3)

greva japoneza la orc timis (1)

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/