A doua premieră a anului pe scena Teatrului de Vest: Contrabasul, o piesă cu un singur personaj, jucat de managerul Florin Ionescu

1000x100 (1) untitled design set 970x90 px

Marți-seară, de la ora 19.00, Teatrul de Vest Reșița prezintă cea de-a doua premieră a anului, Contrabasul, de Patrick Suskind. Regia este semnată de Mihaela Panainte, scenografia și costumele – Erika Csegoldi, în timp ce grafica video & univers sonor aparțin lui Sebastian Hamburger.

Referindu-se la Contrabasul, piesă de teatru care marchează debutul scriitorului Patrick Suskind, regizoarea Panainte spunea: „Întreaga piesă este construită în jurul unui singur personaj, un contrabasist. Piesa este un monolog în care sunt prezentate cu mult umor și ironie percepțiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret aparent plictisit de meseria lui.
Frustrările, neîmplinirile, visurile și dorințele sale intime sunt treptat dezvăluite prin intermediul obiectului neînsuflețit care îl însoțește și îl veghează pretutindeni – contrabasul, instrumentul muzical pe care îl iubește și îl urăște în același timp. Sentimentele sale se rasfrâng nu doar asupra contrabasului, ci și asupra compozitorilor cunoscuți, a femeii iubite și chiar a lui însuși, simțindu-se când un instrumentist central al orchestrei filarmonicii naționale, când un simplu funcționar lipsit de talent”.

Singurul personaj din piesă este interpretat de directorul Teatrului de Vest Reșița, Florin Ionescu, cel care ne-a mărturisit că a ales această piesă și pentru faptul că ea presupune mai puține cheltuieli.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

„Este o tragi-comedie, drama unui artist care are simțul ratării, care se aplică nu doar la muzicieni, un contrabasist, în cazul nostru, ci e valabil și la alți artiști, actori, de pildă. Poți să ajungi la un moment dat să conștientizezi ratarea, dar evident că e cu happy-end, în sensul că găsește, cel puțin mental, soluția salvării ca artist.”, ne-a mărturisit managerul.

Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului de Vest Reşița, precum și de pe eventbook.ro. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, elevi și pensionari.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/