A doua bătaie într-o singură lună între eleve minore din Caraș-Severin!

selective focus of woman showing stop and sitting on sofa at home

Anturajul, influența din mediul online și dorința de a capta atenția cu orice preț duc de multe ori la fapte reprobabile în rândul minorilor. Două incidente total nepotrivite pentru niște eleve de 13 și 14 ani au avut loc luna aceasta în Caransebeș și Socol. Poliția, dar și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin au demarat anchete.

Bătaia în școli a devenit un fenomen trist al ultimilor ani. Elevi, de cele mai multe ori minori, care se iau la bătaie aplicându-și pumni, palme și picioare. Este, poate, unul dintre puținele incidente petrecute în școală pentru care sunt responsabili, în primul rând, părinții, cei 7 ani de acasă. Astfel de porniri nu sunt cu siguranță predate de profesori.

Un incident de acest gen a avut loc în 11 noiembrie, la Caransebeș. Au fost implicate două fete de 13 ani și una de 14. În jurul orei 15.00, una dintre fetele de 13 ani a fost agresată fizic de celelalte două, pe fondul unor discuţii contradictorii. Evenimentul s-a produs în proximitatea Colegiului Pedagogic Caransebeș. În cauză a fost întocmit dosar pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

leader board 728 x 90 px

La finalul săptămânii trecute, noi imagini au șocat internetul. De această dată, o fată de 14 ani a snopit în bătaie o fată de 11 într-o școală din comuna Socol. Polițiștii cărășeni s-au autosesizat și au depistat protagonistele. Au stabilit și ce s-a întâmplat mai exact. Vineri, 19 noiembrie, în jurul orei 10.00, pe fondul unor discuții contradictorii, minora de 11 ani ar fi fost agresată fizic de către cea de 14 ani, în incinta unității școlare, în timpul pauzei dintre orele de curs. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă.

Carina Pristavu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, constată cu tristețe că astfel de fapte reprobabile necesită fără dubiu colaborare și implicare din partea părinților. În același timp, dacă ancheta va scoate la iveală eventuale nereguli în ceea ce privește angajații unităților de învățământ, vor fi aplicate sancțiunile corespunzătoare. „Suntem încă în constatarea situației de fapt. La Socol a fost astăzi echipă de la Biroul Siguranță Școlară de la Poliție, s-a întrunit și consiliul profesoral, urmează să constatăm situația de fapt și să vedem declarațiile tuturor persoanelor implicate în conflict și ulterior vom stabili și măsurile ce se impun. La fel și la Caransebeș. Suntem îngrijorați și noi, la fel ca toată lumea de ceea ce se întâmplă. Părinții trebuie să răspundă și ei. Atât timp cât ei nu își doresc să colaboreze, nici noi nu putem aplica niște măsuri fără să fim acoperiți legal.”, ne-a precizat Carina Pristavu.