A devenit oficial: În Caransebeş, apa potabilă de la robinete este apă menajeră! Ce măsuri propune primarul Borcean?

Apa de la robinetele caransebeșenilor pune în pericol sănătatea oamenilor. Primarul municipiului, Felix Borcean, a avut o întâlnire cu reprezentanții AquaCaraș, în urma multiplelor sesizări privind calitatea apei. Concluzia întâlnirii? A fost identificat cine se face răspunzător pentru perpetuarea acestei situaţii inacceptabile.

Principalul vinovat pentru permanentele neplăceri cauzate de turbiditatea apei este Hidroelectrica, societate care ar trebui să execute o lucrare de deviere a pârâului Dalci în aval de acumularea de apă de la Zervești.

”Noi vom face demersurile necesare pentru a înainta solicitări Instituției Prefectului, Consiliului Județean Caraș-Severin, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerului Energiei, for decizional pentru Hidroelectrica, pentru a se lua măsurile necesare de a devia acest pârâu Dalci, și nu numai. Pentru că exploatările forestiere și transportul lemnului prin albia pârâului afectează apa care ajunge la robinetele caransebeșenilor”, a menționat primarul municipiului, Felix Borcean.

Acesta a vorbit și despre măsurile directe care se pot lua în legătură cu facturile emise populației pentru apa care ar trebui să fie potabilă, însă este distribuită de multe ori chiar cu mâl la robinete, spre disperarea oamenilor, care spun că nu pot folosi ceea ce plătesc și că sunt nevoiţi să schimbe des filtrele de la robinete și de la centralele termice.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

”Am discutat cu cei de la Aquacaraș posibilitatea reducerii facturilor pentru perioada când apa este de o turbiditate crescută, astfel că mi s-a promis că factura va fi emisă cu tariful ca pentru apă menajeră, nu cu tariful normal de apă potabilă. Dacă situația persistă, am să fac apel la asociațiile proprietari ca să nu mai plătească facturi, chiar și cu riscul sistării alimentării cu apă la robinetele oamenilor. Am primit sesizări de la cetățeni care s-au îmbolnăvit de boli de piele în urma folosirii apei”, spune edilul urbei.

Situația alimentării cu apă a rețelei publice a orașului Caransebeș poate atinge cote critice, întrucât conducerea Aquacaraș anunță că, dacă situația pârâului Dalci persistă, va fi nevoită să sisteze apa la robinetele consumatorilor! Primarul Felix Borcean speră să nu se ajungă aici, iar firma şi instituțiile abilitate să rezolve urgent această problemă.

publicitate si promovare online banner maxagro