A băut și a plecat cu mașina… altuia!

Un tânăr din Anina le-a dat de lucru polițiștilor noaptea trecută. Acesta ar fi consumat băuturi alcoolice, după care s-a urcat la volanul unei mașini la întâmplare, deși nu deține permis de conducere și s-a făcut nevăzut. Destinația: Moldova Nouă. 

În jurul orei 3.40, Poliția Orașului Anina a fost sesizată prin apel la 112 că o mașină a dispărut în noapte. Cel care a semnalat dispariția era chiar proprietarul autoturismului, un bărbat de 64 de ani din localitate. Polițiștii au decis de urgență nu doar să se deplaseze la fața locului, ci și să și instituie filtre pentru depistarea mașinii dispărute.

În cele din urmă, oamenii legii au descoperit că autoturismul fusese sustras de un tânăr de 27 de ani din Anina, care s-a folosit de dublura de chei găsită în interiorul mașinii, cu intenția de a ajunge la Moldova Nouă. Nu a fost însă singurul aspect constatat de polițiști.

„Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,56 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

banner 1000 x 100 hd