A băut bine, s-a urcat la volan și a luat-o spre munte

sofer prins baut in drum spre muntele mic
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

S-a întâmplat astăzi, pe drumul care duce spre Muntele Mic. Norocul a făcut ca un bărbat de 46 de ani din Făget, băut bine, să fie oprit de polițiști și testat cu aparatul etilotest. 

Norocul șoferului și al celorlalți participanți la trafic l-au reprezentat astăzi polițiștii cărășeni care l-au oprit pe bărbat e DJ 608A, în afara localității Borlova, spre Muntele Mic, sector de drum pe care se circulă în condiții de iarnă. Acesta avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, bărbatului fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor, cu atât mai mult în condiții de vreme nefavorabilă, în care se recomandă o atenție sporită la volan din partea șoferilor, atrag atenția polițiștii cărășeni.

promovare banner maxagro

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legii contravenționale. Șoferii băuți riscă pedepse cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dacă au o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

„Fiți conștienți de faptul că atunci când conduceți autovehicule pe drumurile publice sunteți responsabili și pentru viața celorlalți participanți la trafic.”, este mesajul reprezentanților IPJ Caraș-Severin.

publicitate tmc 640