Crește numărul pacienților cu coronavirus la Spitalul din Caransebeș

untitled design set 970x90 px

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș are înregistrați până în acest moment 9 pacienți confirmați cu coronavirus, iar alți 4 pacienți ar trebui să sosească luni. Managerul unității medicale, Adrian Cican, anunță că, în baza bunei colaborări cu Spitalul Județean de Urgență Reșița, cei 4 confirmați sunt tratați în aceste zile la Reșița.

Pacienții au acuzat simptome de coronavirus, au fost izolați până când a venit confirmarea testelor și li s-a început administrarea de medicamente specifice. Doi din ei sunt soț și soție, iar ceilalți doi sunt din Caransebeș, membri ai unei biserici baptiste din municipiu.

Din cei 9 pacienți care sunt tratați la Caransebeș, 3 sunt minori. Este vorba de familia din Reșița adusă ieri la Caransebeș: mama cu cei trei copii de 2, 13 și 14 ani și o rudă a mamei. Toți copiii alături de mamă au fost internați pe o aripă separată a Secției de Pediatrie și nu au o stare gravă. De asemenea, după confirmarea celor doi soți de la Lidl, unul care lucra la Caransebeș și unul la Oțelu Roșu, s-au trimis în autoizolare 15 persoane care avut contact direct cu angajatul din Caransebeș și 15 de la Oțelu Roșu. Menționăm că încă de marți cei doi soți s-au prezentat la spitalul din Caransebeș unde au fost primiți în cortul de triere, după care au fost internați la secția de Infecțioase (Spitalul Bora) și ieri seara s-au confirmat rezultatele pentru COVID-19. În prezent starea lor de sănătate este bună, ne-a confirmat managerul Spitalului, Adrian Cican.

publicitate ziar expresb 1000x100

Șeful unității medicale ne-a mai precizat că prin ISU azi sosesc de la Guvernul României 320 de măști FFTP2 și 300 măști FFP3 deosebit de importante pentru protejarea personalului medical și se așteaptă și combinezoane în aceste zile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/