97 de ani de Poli. Și ACS, și ASU își revendică aniversarea!

Dacă până în 2012, pentru data de 4 decembrie nu existau dubii cine sărbătorește aniversarea lui Poli, de atunci lucrurile s-au nuanțat. De la „marea” schismă alb-violetă din urmă cu șase ani însă, de multe ori s-a mers oarecum „pe burtă”, anul acesta, când și ACS și ASU sunt în Liga a II-a, ambele își revendică „pe față” aceeași aniversare.

Cei de la ACS Poli au ales un mesaj cu referire la trecutul glorios al Politehnicii, dacă prezentul nu e prea „festiv”: „La mulți ani, dragă Poli! Îți mulțumim pentru toți acești ani. Pentru 1958 și 1980. Pentru Glasgow, Budapesta, Donețk, Madrid, Zagreb sau Amsterdam. Pentru Dan Păltinișanu, Anghel, nea Costică sau Adi Stoicov. De fapt, pentru toți cei care au dat viață viselor noastre. Dragă Poli, noi vom ține steagul sus. Nu trăim timpuri prea ușoare. Dar vom păși cu încredere și într-o bună zi, nu foarte îndepărtată, vom ieși din ceață. La mulți ani și ție, polistule! Căci prin tine, vom trece prin amărăciuni, frustrări și neajunsuri!”, este mesajul postat luni seara pe pagina echipei care susține că are palmaresul istoric al lui Poli.

În schimb, cei de la ASU Politehnica sărbătoresc și mai „școlărește”, dar și mai „pămânetean”. Pentru latura academică, s-a organizat o prelegere care are prea puțină legătură cu gusturile microbiștilor de fotbal din 2018: „Marți, 4 decembrie, de la ora 13:00, în sala K1 de la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara va avea loc conferința ”Societatea Sportivă Politehnica la 97 de ani de la înființare“. Evenimentul este public și este dedicat istoriei fotbalului polist. Vor susține prelegeri prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, Rectorul Universității Politehnica Timișoara, și jurnalistul Octavian Stăncioiu”, se arată pe contul de Facebook al ASU Politehnica.

Ulterior, cei de la echipa suporterilor au postat și un mesaj mai pentru sufletul fanilor: „În ’21 am pornit pe un drum fără sfârşit… Astăzi, halbele răsună mai tare ca niciodată, strigătele se aud din adâncul sufletului. Ridicăm pumnii spre cer, cu mândrie: Politehnica Timișoara a atins borna #97 de ani. Poli, nume glorie, îţi mulţumim! La mulţi ani!”, se arată pe același cont oficial al celebrei rețele de socializare.

Sursă foto: cjtimis.ro