9 din 10 copii mănâncă dulciuri zilnic. Doar 5 din 10 consumă fructe proaspete

little adorable boy sitting on the couch at home and eating chocolate bar. child and sweets, sugar confectionery. kid enjoy a delicious dessert. preschool child with casual clothing. positive emotion.

59% dintre copii consumă dulciuri o dată pe zi, iar 30% de două sau trei ori pe zi. Asta arată rezultatele unui studiu Reveal Marketing Research.

Conform studiului, dulciurile sunt incluse în alimentația zilnică a nouă din zece copii, în timp ce doar cinci din zece consumă zilnic fructe proaspete. Majoritatea copiilor (63%) petrec cel mult trei ore pe zi în aer liber, iar cinci din zece copii întâmpină dificultăți cu trezitul dimineața.

Cinci din zece copii obișnuiesc să primească cadouri din partea părinților cu ocazia Zilei Copilului, sărbătorită pe 1 Iunie, mai arată studiul.

De asemenea, 83% dintre părinți declară că se implică în mare și foarte mare măsură în alimentația copiilor.

publicitate ziar expresb 1000x100

Referitor la diferitele obiceiuri de consum ale copiilor, 78% dintre părinții intervievați menționează faptul că mic-dejunul este luat de copiii lor aproape în fiecare zi. Cei care sar cel mai adesea peste prima masă a zilei sunt adolescenții între 13-15 ani (70%).

Copiii și adolescenții adoră sucurile carbogazoase, 50% obișnuind să le consume de câteva ori pe săptămână, dintre care 7% zilnic sau aproape zilnic.

Conform informațiilor oferite de părinți 94% dintre copii obișnuiesc să consume fructe proaspete săptămânal, cei mai mulți dintre aceștia zilnic sau aproape zilnic (52%), în special cei cu vârste până în 3 ani (80%). Comparativ cu cercetarea din 2021, este îngrijorător faptul că a crescut numărul părinților care susțin că fructele proaspete nu sunt consumate de copiii lor în fiecare zi, a mai stabilit studiul.