88 de lei. Prețul unui bilet pentru vizitarea expoziției Brâncuși

Constantin Brancusi la Timisoara
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Consilierii județeni au stabilit tarifele pentru vizitarea expoziției Constantin Brâncuși, care va avea loc la Muzeul de Artă din Timișoara în această toamnă. 

Potrivit deciziei consilierilor județeni, ca să viziteze expoziția marelui sculptor, un adult va trebui să achite 88 de lei, un pensionar – 55 lei, iar un student – 22 de lei. Dacă timișorenii sau turiștii vor dori să aibă acces integral în muzeu vor trebui să achite 100 de lei.

Au fost stabilite și taxe pentru tururi ghidate, astfel: pentru clase de elevi (grup limitat la un număr de 20-30 elevi = 500 lei/grup); tur ghidat pentru grupe de studenți (grup limitat la un număr de 10-20 studenți = 500 lei/grup); tur ghidat pentru adulți (grup limitat la un număr de 10-15 persoane = 500 lei/grup).

CITEȘTE ȘI: Prima expoziție Brâncuși din România din ultima jumătate de secol va fi organizată în toamnă la Timișoara

„Am luat decizia de aprobare a tarifelor pentru expoziția Constantin Brâncuşi, care fiind de un alt nivel față de ceea ce avem în prezent în Muzeul Național de Artă și așteptându-ne la un aflux masiv de vizitatori, ideea a fost să acopere cât mai mult din costurile de organizare ale acestui eveniment și să recuperăm din investiția pe care am făcut-o în acest proiect deosebit de important pentru Timișoara ca și Capitală Culturală Europeană. Dar am aprobat și o serie de facilități pentru categoriile cărora ne adresăm, mă refer la elevi, la studenți, la toate categoriile pe care legea ne permite să le favorizăm din punctul de vedere al unei expoziții. Iar pentru turiștii străini și ceilalți vizitatori evident că este un preț accesibil pentru vizitarea expoziției.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Inițial, reprezentanții CJ Timiș au anunțat că proiectul care stabilește tarifele de vizitare ale expoziției prilejuite de anul Capitalei Europene a Culturii se află în dezbatere publică până la finalul lunii. Administrația a renunțat la consultare invocând nevoia urgentă de aprobare a acestor prețuri.

Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul Național de Artă în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024.

CITEȘTE ȘI: Transport excepțional, cu pază și condiții speciale, pentru expoziția Brâncuși de la Timișoara

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/