86% dintre timișoreni cred că titlul de capitală europeană a culturii va duce la dezvoltarea orașului

bugetare participativa la timisoara
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Majoritatea locuitorilor din capitala Banatului are o părere bună despre modul în care va ajuta proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 la dezvoltarea orașului. Cel puțin asta arată un studiu realizat în toamna anului trecut, în care au fost implicate sute de persoane din Timișoara și din localitățile apropiate.

Simona Neumann, care a ocupat funcția de director executiv al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii până la sfârșitul anului trecut, a făcut publice două dintre rezultatele unui studiu realizat în toamnă, cu privire la modul în care cetățenii percep importanța proiectului TM2023.

85,7% din populația Timișoarei consideră că proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023 va ajuta la dezvoltarea orașului. 73,5% din populația Timișoarei consideră că orașul e pregătit într-o măsură cel puțin potrivită pentru anul 2023. Sunt doar două din concluziile evaluării programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, document publicat recent de Asociația Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii, realizat de Institutul Intercultural din Timişoara și finanțat de Consiliul Judeţean Timiş prin Centrul de Cultură şi Artă a Judeţului Timiş. Studiul a fost realizat în noiembrie 2021 pe baza unui chestionar online la care au răspuns 815 persoane din Municipiul Timișoara și din localitățile limitrofe”, a afirmat Simona Neumann.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Fostul director executiv al Asociației TM2021 explică faptul că acest chestionar completat de sute de persoane oferă o imagine „interesantă și nuanțată” a modului în care este perceput proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Acest document urmărește să ofere tuturor instituţiilor de la nivel local, regional, organizaţiilor şi publicului o reală amprentă a acţiunii Capitale Europene ale Culturii asupra regiunii noastre. (…) Desigur, primele beneficiare ale acestei măsuri, sunt atât oraşul, cât şi regiunea, pentru Timişoara şi judeţul Timiş, dar şi autorităţi publice de la nivel local, regional şi naţional, instituţii şi organizaţii culturale, deoarece vor putea imediat să înţeleagă care este impactul unei investiţii majore în cultură”, a precizat Simona Neumann.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/