85 de unități de învățământ din Timiș, fără autorizație de securitate la incendiu. Pe listă se află și 8 clădiri din Timișoara

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Nereguli la început de an școlar pentru mai multe unități de învățământ din județ, dar și din Timișoara. În urma unui raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, zeci de clădiri nu au autorizație de securitate la incendiu. 

Numai în Timișoara sunt 92 de unități de învățământ care însumează 262 de clădiri. Pentru 210 nu există obligativitatea obținerii autorizației, pentru că au fost construite înainte de anul 1998 când a fost emisă legea. 32 sunt autorizate, dar 19 clădiri încă au probleme. 

Școlile din Timișoara care pentru care trebuie să se obțină autorizația sunt:

  • Liceul Teoretic „Bela Bartok”, corp A;
  • Liceul Waldorf Timișoara, corp A, B, C;
  • Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, corp A; 
  • Liceul Teoretic „William Shakspeare” – Școala Gimnazială nr. 5;
  • Grădinița 26 PP Timișoara;
  • Școala Gimnazială 30.

„Pentru aceste obiective au fost solicitate și obținute avize de securitate la incendiu, urmând ca după finalizarea lucrărilor să poată fi eliberată autorizația de securitate la incendiu. De asemenea, mai avem Colegiul Național «C.D. Loga» și Grădinița 36 – pentru aceste două unități de învățământ există un contract de proiectare pentru obținerea avizului și ulterior, după finalizarea lucrărilor, autorizația”, a explicat Lucian Mihoc, inspector-șef ISU Banat.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Raportul mai arată că, față de anul 2018, numărul unităților de învățământ din județ care funcționează fără autorizație a scăzut de la 97, la 85. „La nivelul județului Timiș, situația se prezintă astfel: în total avem un număr de 221 de școli care însumează un total de 891 de clădiri. Autorizația de securitate la incendiu se acordă strict pentru o clădire. Din cele 891 de clădiri, nu fac obiectul autorizării 738, sunt autorizate 68 și neautorizate 85”, a mai spus Lucian Mihoc.

Au fost aplicate și 59 de avertismente, șase avertismente scrise și trei amenzi în valoare de 17.000 de lei. Cele mai mari probleme descoperite în teren au fost legate de schimbări de destinație. De exemplu, la subsolul unei școli unde trebuia să funcționeze o sală de sport s-au amenajat săli de clasă. Au fost descoperite și căi de evacuare blocate, instalații electrice improvizate și instalații de stingere nefuncționale. Autorizația de securitate la incendiu nu elimină, în totalitate, pericolul, dar specialiștii spun că regulile trebuie respectate pentru că în joc se află siguranța elevilor.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/