8 români întorși din Italia, în carantină la Caransebeș. Nu au simptome de coronavirus

Comitetul pentru Situații de Urgență s-a reunit în toiul nopții la Caransebeș. Urgența au fost 8 cetățeni români întorși din Italia care au fost depitați de Poliție pe raza municipiului.

Cetățenii au domiciliul în Oravița, însă conform procedurii au fost conduși imediat la Spitalul Municipal de Urgență pentru a fi luați în evidență și carantinați.

Cei 8 sunt din Oravița, din primele verificări nu au niciun simptom de COVID – 19, sunt din zone adiacente focarului, însă conform dispoziției Guvernului orice român care se întoarce acasă din Italia intră direct în carantină. Astfel că cetățenii sunt în acest moment în carantină, dar cel mai probabil că vor fi trimiși izolați către domiciliu în cursul zilei de azi”, ne-a declarat Daniel Botgros purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Românii s-au întos din Italia, țara care s-a închis din cauza epidemiei de coronavirus cu un microbuz. Nu se cunosc încă amănunte despre zona unde locuiau în Italia.

Menționăm că la ora 10.00 se întrunește din nou Comitetul Local pentru Situații de Urgență, însă fără accesul presei, căreia i se promite un cominicat la finalul ședinței.