70 de milioane de euro pentru sanatoriul care impulsionează turismul în Banatul Montan!

dunca marila
untitled design set 970x90 px

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, a anunțat că s-a pus deja prima cărămidă la temelia noului sanatoriu „Marila”, cel care va vindeca bolnavi de plămâni din toată țara și va atrage turiști în același timp!

„Vă anunț un un lucru important! CNI (n.r. – Compania Națională de Investiții) a urcat pe SEAP (n.r. – Sistemul Electronic de Achiziții Publice) primele lucrări aferente modernizării Sanatoriului Marila. E vorba de o reabilitare 70 de milioane de euro! Se face tot, de la zero, inclusiv bazinele vor fi reabilitate, curte interioară, blocurile pentru personalul medical, patru camere barice. Sunt 600 de locuri!”, a precizat Romeo Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100

Cel puțin la prima vedere totul pare o utopie. Astăzi, în plină pandemie, în spitalele în care se moare cu zile din cauza infecțiilor nosocomiale statul român nu investește un leu. Vin voluntarii să mai șteargă urmele dezastrului. Dar, deodată, se găsesc bani și nu puțini. 70 de milioane de euro! Pentru un sanatoriu în care plouă și care stă să se prăbușească. Președintele CJ e însă optimist și dă frâu liber imaginației: „Închipuiţi-vă ce înseamnă să concentrăm bolnavii din ţară într-un loc atât de frumos şi atât de bun pentru sănătatea bolnavilor de plămâni. E un punct important de bunăstare economică vizita familiilor la acest sanatoriu. Vor veni, vor fi cazaţi în zonă, vor mânca în restaurantele de aici, vor merge şi cu Semmeringul Bănăţean şi e un mod în plus de a atrage atenţia asupra acestei zone frumoase.” Două dintr-o lovitură! Se însănătoșește atât sistemul sanitar din Caraș-Severin, cât și turismul!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/