7 ani de incompatibilitate la Spitalul Municipal din Caransebeş!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Agenția Națională de Integritate a găsit-o pe dr. Vasilica Ungur, din Caransebeş, în situaţia de incompatibilitate pe o perioadă de 7 ani. Venită acum, în 2017, decizia ANI se referă la intervalul de timp cuprins între 25 mai 2007 şi 23 decembrie 2014.

În comunicatul ANI se arată că dr. Vasilica Ungur a deținut simultan funcția de șef Laborator Analize Medicale din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș și pe cea de administrator al S.C. Medical Top Clinic SRL, încălcând astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: c) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei altei funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate” și art. 185, alin. (15) din același act normativ, care stipulează: „Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) şi g) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare şi a plăţii de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condiţiile legii, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”.

Vasilica Ungur a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare pentru transmiterea unui punct de vedere scris. Cu toate acestea, dna Ungur nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Dr. Vasilica Ungur ne-a declarat că, încă din momentul aflării posibilei incompatibilități, în decembrie 2014, și-a dat demisia din funcția de şef Laborator Analize Medicale din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Deci a făcut-o cu mai bine de doi ani în urmă, așa cum a fost sfătuită atunci de un avocat de pe lângă Colegiul Medicilor, căruia i-a și trimis toate actele necesare pentru exercitarea dreptului la apărare, însă nu înțelege de ce nu apar depuse actele respective la dosar. Dna Ungur spune că nu a primit din partea Agenției Naționale de Integritate nici o înștiințare cu privire la decizia acesteia.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/