7.200 de lei – sprijinul aleșilor locali orăvițeni pentru ca masa caldă gratuită să ajungă la cei 75 de elevi aflați în risc de excluziune socială

Consilierii locali din orașul de pe Valea Carașului au hotărât să se implice în prevenirea abandonului școlar al elevilor încă de la vârste fragede, aceștia fiind de acord ca suma de peste 7.000 de lei, din bugetul local, să asigure transportul meniurilor de care vor beneficia școlarii, parte dintr-un demers cu finanţare norvegiană, deoarece firma câștigătoare a licitației are sediul în Reșița, iar neimplicarea în suportarea costurilor de livrare a produselor alimentare ar fi dus la neîndeplinirea obligațiilor asumate și implicit la blocarea proiectului.

Integrare sustenabilă socială și educațională prin activități sportive este un proiect susținut din fonduri norvegiene care se adresează copiilor aflați în risc de excluziune socială din cadrul mai multor unități de învățământ din țară (părinți plecați în străinătate, navetiști, copii care provin din familii cu posibilități materiale reduse, precum și cei din categoria minorităților). Demersul urmărește, prin asigurarea bazei materiale (echipamente sportive, masă caldă), să crească incluziunea educațională, prevenind astfel abandonul școlar, încurajând totodată creșterea nivelului de transfer între ciclurile de învățământ – clasa a VIII-a spre a IX-a.

Cum la nivelul județului Caraș-Severin, din acest proiect fac parte: Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița, Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița, beneficiarii din orașul Văii Carașului erau pe punctul de a pierde toate facilitățile oferite şi asta pentru că niciun agent economic local nu a dorit să participe la licitație pentru a livra meniurile elevilor, în condițiile în care suma pentru o masă caldă se conturează în jurul a 10 lei. Astfel, despre eforturile depuse pentru a veni în sprijinul continuării educației școlare, atât de necesară pentru un viitor mai bun al tinerilor, Marțian Lepa, cadru didactic la Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița a precizat pentru expressdebanat.ro:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Nicio firmă de la noi nu a dorit să participe la licitație pentru a le asigura masa caldă elevilor din proiect. De două ori a fost scos acest pachet la licitație, însă fără izbândă. Riscam să fim excluși din cadrul demersului, extrem de benefic pentru copii. Abia la cea de-a treia încercare, o firmă din Reșița a câștigat licitația, dar se punea problema transportului acestor meniuri până la Oravița. Astfel, am considerat util să cerem ajutor aleșilor locali în acest sens. Așa se face că sprijinul financiar din cadrul bugetului local va asigura combustibilul necesar transportului meniurilor pe tot parcursul anului. Este o oportunitate extraordinară pentru tineri și, cu siguranță, după ce vom depăși perioada pandemică, toți cei implicați în proiect vor putea participa la competiții sportive și tabere”.

CITEŞTE ŞI: Fonduri norvegiene pentru prevenirea abandonului şcolar în rândul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Romul Ladea” din Oraviţa

Sursa foto principal: superbebe.ro.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/