6 stiluri de pantofi sport pentru confort în orice situație

adidasi

Pantofii sport sunt piese esențiale în garderoba oricărei persoane, indiferent de gen, stil sau buget. Ei ne asigură confortul și au efecte directe asupra stării de sănătate și a calității vieții.

Pantofii sport damă ofertă un confort suprem, o experiență plăcută de mers sau alergat și există câte un stil specific pentru orice activitate sportivă la care ne putem gândi.

Dacă folosești aceeași pereche de pantofi pentru practicarea a mai multe sporturi, cum ar fi și alergat și mers la sală, e foarte probabil să beneficiezi mai mult pe termen lung dacă ai mai multe perechi pentru mai multe nișe. Dacă practici un sport de mai mult de două ori pe săptămână, ar trebui să porți un stil de încălțăminte creat special pentru acel tip de exercițiu. Are rolul de a te proteja de răni și îți poate eleva performanța.

În acest articol trecem prin șase stiluri de pantofi sport damă care să îți asigure confortul pentru o perioadă îndelungată. Întâi gândește-te care sunt activitățile cărora dedici cel mai mult timp. Ieși des la alergat, joci tenis, îți place să urci pe munte sau mai degrabă fugi prin oraș dintr-un loc în altul? Încearcă să numești activitățile tale. S-ar putea să te surprindă nivelul tău de activitate odată ce reflectezi conștient asupra lui!

  1. Pantofi sport damă de alergat

Fie că alergi de ceva timp sau îți dorești să te apuci, știi prea bine că o pereche de pantofi de alergat fac o diferență majoră în viața unui alergător. Pantofii de alergat sunt special concepuți pentru mișcarea corpului în față, protejând călcâiul și partea din față a piciorului. O pereche calitativă te va ajuta să îți protejezi tibia și glezna, dar și să eviți stresul în plus asupra piciorului. Cel din urmă e un aspect foarte important dacă alergi afară, pe beton sau ciment, materiale care exercită mai mult stres asupra corpului.

  1. Pantofi pentru mers

Dacă mergi mult pe jos, caută o pereche de pantofi sport damă ușori. Ai nevoie de o pereche care să te protejeze împotriva șocului asupra călcâiului și cu o curbură specială care să reducă din durere. De regulă, pantofii pentru mers sunt mai rigizi în față, ca să-ți permită ca mai degrabă să îți rotești degetele în loc să le îndoiești.

Dacă petreci mult timp la birou, optează pentru o astfel de pereche în defavoarea încălțărilor elegante și strâmte, sau măcar alternează-le o dată la două zile.

  1. Pantofi pentru tenis

Tenisul e un sport care necesită echipament special integral, cu atât mai mult în zona picioarelor. Corpul se mișcă foarte mult și trece rapid de la o poziție la o alta în timpul tenisului. Ai nevoie de pantofi sport care să îți ofere susținere atât pe partea interioară a piciorului, cât și pe cea exterioară, pentru mișcările subite și rapide pe care le faci în timpul tenisului. De asemenea, ai nevoie ca pantofii să aibă talpa flexibilă chiar sub curbura piciorului.

Depinde și dacă joci tenis pe un teren tare sau moale. Alege o pereche de pantofi cu talpa mai moale dacă joci pe un teren moale, și una cu talpa mai groasă pentru un teren tare.

1000x100 casa brutarului
  1. Adidași pentru baschet

Pantofii pentru baschet au o talpă groasă și rigidă care îți oferă mai multă stabilitate atunci când alergi pe teren. Încălțările înalte sunt acelea care îți asigură confortul și siguranța în timpul jocului de tenis. Îți protejează glezna atunci când schimbi rapid direcția și când sari. Pentru baschet, cel mai bine alegi o pereche de adidași Nike de damă. Sunt renumiți pentru pantofi sport de damă și de bărbați, unele perechi fiind special dedicate acestui sport.

  1. Pantofi cu crampoane pentru fotbal

Pe terenul de fotbal ar trebui întotdeauna să porți pantofi cu crampoane. Îți conferă tracțiune pe iarbă sau pe gazon și te protejează împotriva alunecării. Nu întâmpini rezistență atunci când lovești mingea, tocmai pentru că nu sunt foarte rigizi în partea de sus a piciorului. Sunt concepuți în așa fel încât să simți perfect mingea atunci când lovești.

  1. Bocanci pentru drumeții

Dacă ai fost vreodată pe munte fără încălțămintea potrivită, atunci sigur știi cât de dificil și nesigur poate fi un traseu! Aceste ghete sunt un soi de pantofi sport, fiind gândiți special pentru drumurile pietroase de munte. Ele oferă picioarelor o aderență sporită și te ajută să eviți căderile.

Trebuie să ai în vedere tipul de traseu pe care îl vei face și pe ce tip de teren. Pentru un teren stâncos, alege o pereche cu o greutate medie, mai ales dacă nu porți un bagaj foarte greu. În caz contrar, dacă porți un rucsac de peste 35 kilograme, alege o pereche de bocanci mai grei. Îi poți folosi și pe zăpadă, gheață sau pietre.

Orice activitate sportivă necesită o pereche de pantofi sport de damă confortabili, care să îți asigure siguranța, starea de bine și sănătatea. De altfel, încălțările sport, sau chiar cele ortopedice, sunt mult mai indicate dacă trebuie să petreci multe ore pe zi încălțat, evitând pe termen lung probleme de sănătate care pot apărea pe parcursul vieții.