6.000 de elevi învață să devină cetățeni europeni

Oficialii de la Inspectoratul Școlar din Caraș, dar și din Mehedinți, au făcut un bilanț al proiectului european, prin care îi învață pe elevi să aibă o atitudine corectă față de angajare. Pentru aproape două ore, cei implicați și-au prezentat realizările de până acum, din cadrul proiectului.

Seminarul Consiliere și Orientare Pentru o Viitoare Angajare a ajuns la finalul celui de-al doilea an de implementare. Obiectivul principal îl reprezintă asigurarea corelării aspirațiilor elevilor cu oferta educațională și cu cererea pieței muncii. Proiectul este derulat de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Inspectoratul Școlar din Mehedinți, iar grupul țintă este reprezentat de 6.000 de elevi de clasa a șasea, respectiv a zecea.

“Cele două inspectorate implementează un proiect strategic, în beneficiul a peste 6.000 de elevi. Ne dorim ca prin acest proiect să implementăm servicii de consiliere utile pentru aceștia, în dorința de a se informa, de a-și alege un traseu profesional în cunoștiința de cauză, să fie documentați, să se confrunte cu mediul real dintr-o întreprindere din vizitele de studiu, să-și dezvolte competențele minimale de accesare a unui loc de muncă. Aici mă refer la redactarea unui curriculum vitae, a unei scrisori de intenție”, a declarat profesorul Ion Chiosa, managerul acestui proiect.

La seminar au fost prezentate realizările din cadrul proiectului până în momentul de față. Mai exact, au fost elevi care au beneficiat de sesiunile individuale de consiliere, elevi care au asistat și au accesat resursele de pe platforma virtuală a proiectului. De asemenea, au fost grupuri care au beneficiat de formare în ateliere de dezvoltare de comunicare pentru angajare, dar și elevi care chiar au făcut vizite de orientare școlară și profesională la angajatori. Mai mult, au fost încheiate aproape 4.000 de parteneriate pentru schimb de experiență.

“Elevii vor finaliza această activitate de proiect cu dosare profesionale și cu planuri de carieră. Aceste planuri de carieră dorim să fie cartea de vizită a fiecărui elev pentru a putea să acceadă mai ușor pe piața muncii”, a declarat profesorul Nistor Iorga expert de monitorizare.

În anul trei de proiect, se vor desfășura mai multe activități de management. În plus, coordonatorii rețelei și membrii echipelor de consiliere vor lua parte la întâlniri zonale și periodice. În cadrul acestui proiect au luat parte și experți consilieri care au ajutat la realizarea activităților, iar la sfârșit va avea loc o conferință finală. De asemenea, se vor realiza materiale de promovare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/