58% dintre timișeni, autorecenzați în prima etapă a recensământului. Minusurile procesului

oameni terase timisoara
1000x100 Cuib de vise 1000x100

Peste 410.000 de timișeni din populația estimată a județului s-au autorecenzat în prima etapă a recensământului populației și locuințelor, desfășurată în perioada 14 martie – 27 mai. Județul a depășit media națională. Urmează a doua etapă, în care toți cei care nu au completat chestionare vor fi vizitați de recenzori. 

„În județul Timiș s-au autoînregistrat 410.718 persoane, ceea ce reprezintă 58,02% din populația estimată a județului, iar la nivelul României, procentul este de 57,8% și s-au autoînregistrat 10.996.941 de persoane.”, a declarat Sorin Belea, directorul Direcției de Statistică Timiș.

Potrivit sursei citate, există persoane care nu s-au autorecenzat cu succes sau care au completat chestionarele de mai multe ori, în speranța că așa vor primi mai multe zile libere de la locul de muncă.

„Cei care nu s-au autorecenzat cu succes au omis întrebări esențiale sau nu au răspuns la anumite întrebări care au fost considerate importante în acest chestionar. Recenzorul va trece pe la ei și vor completa din nou chestionarul, inclusiv întrebările omise. (…) Există informații pe întreaga țară că au fost persoane care s-au autoînregistrat de mai multe ori, unii de foarte multe ori și aproximativ două milioane din aceste chestionare sunt CNP-uri dublate, adică persoane autorecenzate de mai multe ori. Motivele sunt diverse. Unii au sperat să primească mai multe zile libere, alții au greșit la un anumit moment și au vrut să repare greșeala și s-au autorecenzat încă o dată.”, a explicat Sorin Belea.

directia de statistica timisoara

STPT job 1000x200

Toți cei care nu au completat chestionarele în prima etapă a recensământului, vor primi vizita recenzorilor între 31 mai și 17 iulie.

„Baza de date va fi împărțită pe sectoare. În fiecare sector se va ști care sunt persoanele autorecenzate și care nu, iar recenzorii vor avea obligația să viziteze toate locuințele care nu au fost recenzate și persoanele care sunt în acele locuințe și să completeze chestionarele de autorecenzare. Probabil, recenzorul va face o vizită preliminară și dacă nu va găsi pe nimeni într-o locuință va lăsa un bilet și își va programa următoarea vizită. Localitățile unde a existat o lipsă de recenzori au rezolvat problema prin faptul că recenzorii au vrut să ia două sectoare, având în vedere că procentul de autorecenzare este de peste 50%., a mai spus directorul DRS Timiș.

Potrivit recensământului din 1948, în Timiș locuiau 588.936 de persoane; în 2011 numărul lor a ajuns la 683.540. Estimările statisticienilor indică faptul că până în 2021, numărul locuitorilor a crescut cu aproximativ 20.000. Datele trebuie confirmate de rezultatele recensământului care este acum în desfășurare.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/