500 de suflete din Caransebeș, mai aproape de civilizație!

Primăria Municipiului Caransebeș demarează, în aceste zile, lucrările de alimentare cu apă potabilă a cartierului Valea Cenchii. După mai multe luni de discuții și întâlniri pentru găsirea unei soluții tehnice, care să nu afecteze cartierul, pentru că în viitorul apropiat aici se va introduce o rețea nouă de apă și canalizare, s-a decis realizarea unui puț de mare adâncime, care va alimenta cele 500 de suflete din această zonă.

Primarul Felix Borcean se ține de promisiunea făcută în vară și s-a întâlnit cu cetățenii din Valea Cenchii pentru a le da vestea.

„Am spus că în 4-5 luni vor avea apă potabilă în cartier și mă țin de promisiune. A durat foarte mult până am obținut toate avizele, dar în maximum două săptămâni vor putea să consume apă de la robinete. Acest cartier este prins în următoarea etapă ISPA de introducere a rețelei de apă și canalizare, dar pe bună dreptate oamenii au solicitat măcar o soluție provizorie pentru a avea apă la robinete. Nu putem reface bazinul de apă vechi de 30-40 de ani și cea mai bună soluție este forarea acestui puț de mare adâncime”, spune Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Acesta a mai purtat discuții cu oamenii din cartier și despre asfaltarea străzilor cu realizarea acostamentelor și rigolelor, lucrări care se vor efectua în timp pentru că această zonă este în plină dezvoltare, Primăria Caransebeș oferind loturi pentru construirea unei case tinerilor doritori să-și întemeieze o familie sau care au sub 35 de ani și beneficiază de Legea 15/2003.