500.000 de lei investiți în infrastructura din zona centrală! Valea Bistrei face primii pași spre modernizare!

Se fac pași mărunți, dar siguri spre o zonă centrală care să-i încânte atât pe oțelari, cât și pe vizitatorii care trec prin Valea Bistrei. Chiar dacă eforturile autorităților locale sunt mari, lucrurile încep să se miște. Cu toate acestea, lipsa de finanțare nu va permite o investiție prea rapidă.

Proiectul pentru modernizarea zonei centrale din Oțelu Roșu nu mai așteaptă decât finanțarea necesară pentru a fi, într-un final, demarat. Autoritățile locale au făcut o serie de demersuri la Ministerul Dezvoltării pentru alocarea de fonduri în vederea începerii lucrărilor, dar lucrurile s-au mișcat fie deloc, fie foarte greu.

Cu toate acestea, după lungi și grele eforturi, se pare că banii încep să vină. În urma nenumăratelor demersuri făcute la minister, autoritățile locale din Valea Bistrei au reușit obținerea unei sume de cinci miliarde de lei vechi, bani care vor fi investiți exclusiv pentru modernizarea străzilor din zona centrului civic.

Această primă sumă alocată este doar începutul, și asta pentru că valoarea totală a proiectului va atinge cu ușurință valoarea totală de aproape 20 de miliarde de lei vechi, bani pe care autoritățile locale nu îi au, dar pe care speră să îi obțină cât de curând pentru a pune pe picioare ansamblul de lucrări.

celtic transilvania 1000x100px

În urma demersurilor făcute la Ministerul Dezvoltării, am avut șansa să fim pe o listă prioritară și să primim pentru modernizarea drumurilor din centrul civic o sumă de 5 miliarde de lei vechi. O sumă foarte importantă, pentru că suma totală care trebuie investită în realizarea acestui proiect, care ar însemna foarte mult pentru noi, este undeva la 20 de miliarde”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Până atunci însă, autoritățile locale de pe Valea Bistrei se chinuie să adune cât mai mulți bani la bugetul local. Cea mai importantă investiție în acest sens au fost parcometrele montate în zona centrală.

Vizavi de parcometre pot spune că deja lumea a început să înțeleagă să fie civilizată, oamenii au început să înțeleagă ca aceste parcometre au adus în primul rând ordine și disciplină, pe lângă faptul că este vorba despre un venit suplimentar la bugetul local”, a mai menționat edilul-șef.