Consiliul Judeţean Timiş a aprobat astăzi bugetul rectificat al Judeţului Timiş pe anul 2020, în cadrul unei şedinţe extraordinare, desfășurate în sistem de videoconferință. Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara vor primi sprijin material, la fel și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
S-a aprobat utilizarea sumei de 500.000 de lei din fondul de rezervă care va fi împărţit astfel: 150.000 de lei pentru Spitalul de Boli Infecţioasease „Victor Babeş” din Timişoara, pentru achiziţionarea de urgenţă a reactivilor pentru testare, necesari pentru monitorizarea şi managementul potenţialelor infecţii cu noul virus. De asemenea, 250.000 de lei vor fi alocaţi pentru achiziţionarea a cinci corturi de triaj şi echipamente de protecţie pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi 100.000 de lei pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara pentru achiziţionarea kiturilor pentru testarea Covid-19.
Tot astăzi, ca urmare stării de urgenţă instituite prin decret prezidenţial, CJ Timiş a aprobat o măsură care vine în sprijinul societăţilor comerciale care s-au văzut nevoite să-şi închidă activitatea în contextul pandemiei. Mai exact, s-a aprobat suspendarea executării unor contracte de închiriere pe durata existenţei stării de urgenţă. Contractele de închiriere se vor prelungi cu perioada în care vor fi suspendate. Vizate sunt şase societăţi comerciale.
Un alt proiect votat a fost racordarea societăţii AGIL SRL la infrastructura industrală din Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, în vederea punerii la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică a două module care aparţin acestei societăţi.
„După încetarea situaţiei de urgenţă, în cazul în care se constată afectarea debitului de apă şi canalizare necesar activităţii firmelor concesionare din Parcul Tehnologic, Consiliul Judeţean îşi rezervă dreptul de retragere a acordului de racordare la reţeaua de apă şi canalizare”, arată reprezentanţii CJT.