50 de milioane de euro ajung în Reșița de la babele din Germania, Austria și Italia! De trei ori mai mult decât plătește TMK!

Reșițencele plecate să îngrijească bătrâni în străinătate câștigă mai mulți bani decât cheltuie cu salariile combinatul TMK, unul din cei mai mari angajatori din municipiu.

Concluziile studiului realizat de studenții de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița la solicitarea Primăriei Reșița sunt mai mult decât interesante. Unele cifre sunt dătătoare de speranțe, altele îngroapă pur și simplu orașul. Deși studiul este încă în lucru, primarul Reșiței a dezvăluit o parte dintre concluziile acestuia. „La studiul sociologic încă se lucrează la finisaje. Am avut 58.800 de persoane intervievate direct. Pe aceste persoane avem toate datele necesare. Au mai fost însă aproape 10.000 de persoane ale căror date le avem de la administratorii de bloc și acolo nu am știut exact toate datele. Mai avem 3.200 de case în care nu am găsit pe nimeni. Vrem să ne corelăm cu modul de lucru al INS înainte de a prezenta rezultatele finale”, a explicat Nelu Popa.

Un aspect pozitiv identificat în urma acestui studiu sociologic ar fi faptul că, în ultimii zece ani, demografia orașului a crescut cu 60 la sută! O altă concluzie, de data aceasta nu la fel de îmbucurătoare, se referă la sursele de venit ale reșițenilor. „Banii pe care îi aduc reșițenii și reșițencele în oraș se cifrează la circa 50 de milioane de euro pe an. Fondul de salarii al TMK, unul din marii contribuabili în Reșița, este undeva la 15 milioane de euro. Deci, ceea ce vine din Austria, din Germania sau Italia în Reșița înseamnă trei TMK-uri astăzi, lucru care e demn de luat în seamă”, a mai dezvăluit edilul-șef.

Foto: http://i4jobs.net