50.000 de flori, în serele Horticultura, iar jardinierele din Timișoara sunt goale. De ce nu le vrea primăria?

În serele Horticultura sunt zeci de mii de flori pe care grădinarii le-ar putea planta în jardinierele din oraș. Consilierul local Roxana Iliescu spune că acestea vor muri dacă nu vor fi luate din ghivecele nutritive în care ar fi trebuit să stea doar în stadiul de răsad. Situația ar fi generată, explică Roxana Iliescu, de faptul că Primăria Timișoara ar fi renunțat la o parte din aceste plante produse de horticolii locali. 

Sunt sute de jardiniere goale la Timișoara, în ultimele săptămâni. Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, spune că anul trecut, primăria a aprobat o cantitate de aproximativ 400.000 de flori care urmau să fie plantate în jardinierele rotunde din fontă și în cele din beton. Însă din cele 400.000 de flori s-au plantat doar 300.000.

„În mod halucinant, deși serele erau pline de flori, executivul primăriei a transmis societății Horticultura, prin luna februarie anul curent, că renunță la diferența de 105.000 flori. În mod optim, aceste flori ar fi trebuit să fie plantate încă din ultima decadă a lunii mai. Și în zi de astăzi, plantele sunt în ghiveciul nutritiv în care era necesar să stea doar cât sunt răsad. Cum spuneam, încă din ultima decadă a lunii mai, aceste flori ar fi trebuit transplantate din ghiveciul nutritiv, în pământul pregătit din jardiniere. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, foarte multe flori au murit. Au mai rămas vreo 50.000 de flori în sere, care, dacă nu sunt plantate urgent în jardiniere, o să moară și astea!”, a explicat Roxana Iliescu.

Consilierul local face un apel la conducerea administrației locale să salveze florile care au rezistat și să le planteze în oraș.

Nu doar jardinierele sunt goale la Timișoara. Nici în parcuri, situația nu este mai bună. Spre exemplu, majoritatea trandafirilor din Parcul Rozelor au murit din cauză că nu au fost udați. Mai mult, zona a fost invadată de buruieni și ambrozie, iar gardul viu nu a mai fost îngrijit. Primăria a transmis că a cerut Horticultura să remedieze de urgență problema. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat.

Foto: Facebook/Roxana Iliescu

CITEȘTE ȘI: Parcul Rozelor din Timișoara, într-o stare deplorabilă. Primăria anunță că a dispus „remedierea de urgență a problemelor”