5 jocuri vechi pe care bănățenii le îndrăgesc

imagine
po 1000x100px (3)

Unele jocuri au fost transmise din generație în generație, iar când vorbim despre rummy, table ori monopoly, este clar că fac parte din modalitățile prin care mulți bănățeni aleg să se relaxeze.

Iată 5 jocuri vechi îndrăgite de bănățeni:

Rummy – Un joc foarte popular când adulții se întâlnesc. Foarte mulți timișoreni au în casă un set de rummy, care face serile între prieteni mai distractive. Povestea acestui joc a început undeva în secolul al XVIII-lea în Asia. Se poate juca în 2-4 persoane, iar fiecare participant trebuie să alcătuiască suite ori formații cu toate piesele de pe tabla de joc. Un set are 104 piese, iar numerele sunt de la 1 la 13, în patru culori diferite. De asemenea, 2 piese sunt considerate Joly.

Table – Jocul de table este îndrăgit de adulți de toate vârstele, de decenii bune. De altfel, la un moment dat în parcurile din București se organizau inclusiv campionate de table. Iar popularitatea de care se bucură acest joc a dus inclusiv la lansarea unei versiuni de table online, ce poate fi accesată în exclusivitate la NetBet. Pe platforma acestui operator de jocuri de noroc utilizatorii pot juca partide și turnee de table, pe bani reali împotriva unor alți adversari. Iar la NetBet, utilizatorii pot descoperi și cel mai mare cazinou online din țara noastră. Astfel, în secțiunea de sloturi de la Netbet sunt peste 2.000 de jocuri, ce întregesc o ofertă ce mai include cele mai bune loterii internaționale, jocuri de poker și multe altele.

1000x200 dacus 02

Monopoly – Unul dintre cele mai populare jocuri de societate din lume, pe care mulți timișoreni îl scot de fiecare dată la adunările între prieteni. Originea acestui joc datează tocmai din 1935, din SUA. Pe atunci, această țară se afla în plină criză economică, iar frații Darrow, rămași fără loc de muncă, au reușit să creeze unul dintre cele mai populare jocuri din istorie. Primele 5.000 de exemplare le-au vândut foarte rapid și imediat au lansat noi ediții, mai ales că adulții adorau Monopoly. Astfel, în primul an de la lansare, Monopoly a fost cel mai cumpărat joc din lume. Per total, a fost vândut în peste 200 de milioane de exemplare și se crede că cel puțin 500 de milioane de oameni l-au jucat. Regulile Monopoly sunt destul de simple, iar acest joc este foarte distractiv.

Război – Un joc de cărți foarte popular la întâlnirile între adulți de toate vârstele. Pentru a juca Război e nevoie de minim 2 oameni, iar toate cele 52 de cărți sunt folosite. Cărțile le sunt împărțite jucătorilor, iar în fiecare rundă participanții vor lua cartea de sus din propriul teanc pentru o așeza pe masă, cu fața în sus. Astfel, cel care va avea cartea cu valoarea ce mai mare va câștiga toate cărțile de pe masă. Iar dacă pe masă sunt cărți de aceeași valoare începe Războiul. Concret, în cazul în care cel puțin 2 jucători au cartea 4, fiecare va pune 4 cărți jos. La final, câștigător este cel care a adunat toate cărțile.

Șah – Un alt joc îndrăgit, transmis din generație în generație, pe care adulții îl preferă. Ca și în cazul tablelor, și șahul este un joc pe care mulți oameni l-au practicat și în parcurile din București, unde se organizau diverse turnee. Este considerat “sportul minții”, astfel că trebuie tot timpul să adopți o strategie bună și să anticipezi și mutările adversarului. Iar popularitatea șahului a crescut și mai mult după ce în ultima vreme au fost lansate filme precum Pawn Sacrifice, ori serialul de succesul de pe Netflix, „The Queen’s Gambit”.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px