5 euro – prețul salvării unei embleme a turismului

Membrii Asociației Herculane Project sunt convinși de puterea de regenerare comunitară a patrimoniului. În acest sens, lansează în spațiul virtual invitația: „Ia-ți un bilet la Băi în valoare de 5 euro”.

Stațiunea Băile Herculane, de o importanță istorică și culturală universală, este definită de patrimoniul cultural bogat, cadrul natural spectaculos și bogatele resurse naturale. Franz Iosef, Împăratul Austro-Ungariei, declara în 1852 că „în această vale a Cernei există cea mai frumoasă stațiune de pe continent”, astfel că tinerii de la Herculane Project invită oamenii de bine să protejeze emblema patrimoniului cultural balnear din România – Baia Neptun, monument de interes național. Cum? Prin achiziția unui bilet la Băi, de fapt o donație de 5 euro care se poate face online prin accesarea paginii de Facebook a asociației.

Acum doi ani am întrebat copiii și tinerii din Herculane ce își doresc pentru orașul lor. Teatru, cinema, pistă de role și biciclete, sală de sport sau karate, aquapark, dar și concursuri pentru cel mai frumos balcon sau cea mai frumoasă grădină. Pentru Băile Neptun majoritatea au spus «un acoperiș nou și o fațadă crem». La capitolul DORINȚE este desenul unui băiat, nu mai mare de zece ani, care ne-a spus că el nu are dorințe, fiindcă se fură. Noi am păstrat dorințele lor și ne reîntoarcem constant la peretele cu idei și dorințe, deoarece dezvoltarea patrimoniului poate fi o bază pentru toate acestea.”, menționează în spațiul virtual tinerii de la Herculane Project. Aceștia sunt convinși că reactivarea centrului istoric semnifică nu doar restaurarea pas cu pas a clădirilor, ci și un plan de activități, un set de reguli pentru mentenanța spațiului, dar și dezvoltarea spațiului public.

„Împreună putem umple un perete cu soluții și pași pentru a ajunge acolo. Salvarea Băilor Neptun este un prim pas, acesta fiind motorul Ansamblului Cazinoului. Ajutați-ne în continuare prin donarea echivalentului unui bilet la Băi • 5 euro!”, spun membrii asociației.

Sursa foto: Asociația Herculane Project