5.000 de vaccinați, „răsăriți” dintr-o eroare de calcul

home budget financial planning in crisis. woman quarantined and
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Oricine poate să greșească, dar greșeala costă. În cazul de față, prețul este unul destul de mare: încrederea românilor. După ce au bâjbâit și încă o mai fac în privința numărului de morți și al bolnavilor de COVID-19, autoritățile o dau de gard acum și cu vaccinarea.

Guvernul României pare să-i fi ales pe cei care au avut cele mai proaste note la matematică din istorie. Într-o problemă atât de sensibilă cum este o pandemie, autoritățile se scaldă în erori. După ce anul acesta s-au răzgândit în legătură cu numărul morților din cauza COVID-19, chiar ministrul Sănătății declarând că „s-ar putea ca niciodată să nu știm câte persoane au decedat de COVID în această pandemie, fie pentru că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect” și după ce, la începutul pandemiei, infectații cu coronavirus dispăreau din statistici a doua zi după ce erau raportați, acum a venit moda vaccinaților.

În raportarea de ieri, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a dat-o în bară în privința numărului de imunizări înregistrate în ultima zi. După câteva ore, a revenit asupra informației și a mai scos din buzunar 5.000 de vaccinați, că parcă nu erau destui… S-au vaccinat peste 14.000 de români în ultimele 24 de ore, nu 9.033.

1000x100 (5)

„Întrucât a fost identificată o eroare la calculul datelor din bilanțul de astăzi, vă retransmitem documentul actualizat”, este anunțul de marți seară al CNCAV. Diferența apare la vaccinarea cu serul Johnson & Johnson. Dacă în bilanțul anterior se anunțau 1.316 persoane imunizate cu acest vaccin, în ultima statistică sunt 6.459. Așadar, dintr-o „eroare de calcul” au apărut încă 5.000 de persoane imunizate și încă o bulină neagră în palmaresul „specialiștilor”.