45 de străzi noi din Timișoara vor fi botezate cu numele unor personalități din Banat

timisoara de sus

Un număr de 45 de străzi noi din Timișoara vor fi botezate în perioada următoare. Atribuirea de denumiri a fost decisă de către o comisie formată din oameni de cultură, profesori și urbaniști. Arterele vor purta numele unor personalități din istoria Timișoarei și Banatului.

Primăria Timișoara anunță că 45 de străzi noi vor purta numele unor personalități din istoria Timișoarei și Banatului. Numele au fost decise de către Comisia de atribuire de denumiri pentru străzi, din cadrul Primăriei Timișoara, condusă de Dominic Fritz și care este formată din oameni de cultură, profesori și urbaniști.

Am invitat să facă parte din această comisie oameni cu pregătiri și experiențe diverse, cunoscuți în comunitatea timișoreană și cât mai reprezentativi pentru orașul nostru. Vrem ca noile străzi ale Timișoarei să reflecte istoria bogată a acestui oraș și oamenii care au construit această comunitate unică în țară. Am început puternic, cu botezarea a 45 de străzi fără nume. Acestea vor purta în viitor numele unor personalități, unele poate mai puțin cunoscute, dar care toate au construit orașul în care noi trăim acum”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Potrivit Primăriei Timișoara, de la muzicieni precum Gabriel Banat la Anton Braun, producător de instrumente muzicale, lista include jurnaliști, doctori, ingineri, clerici, martiri ai revoluției, tipografi, pe fondatoarea primelor asociații de femei din regiune, pe cel mai decorat ofițer sârb din toate timpurile și multe alte personalități ale orașului.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Atât diferitele perioade istorice, cât și diversitatea multiculturală a Timișoarei sunt bine reprezentate”, au transmis reprezentanții instituției.

Propunerile făcute de comisie trebuie să primească acceptul Consiliului Județean Timiș și al Consiliului Local Timișoara, înainte de a putea fi puse în practică.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/