41 de milioane de lei pentru apă, prin rețea modernizată la Oțelu Roșu!

Mega-proiectul Aquacaraș continuă în Caraș-Severin și este rândul locuitorilor din Oțelu Roșu să vadă deschis șantierul care le va moderniza rețeaua de apă și canalizare. Suma alocată aici depășește 40 de milioane 725 de mii de lei.

Procedurile legale pentru începerea lucrărilor la Oțelu Roșu, prevăzute în contractele din cadrul Proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Caraş Severin au fost demarate, anunță Aquacaraș, operatorul județean de apă și canal.

Lucrări în valoare de aproape 41 de milioane de lei vor fi efectuate în următoarele luni în orașul Oțelu Roșu. „Pentru oraşul Oţelu Roşu proiectul «Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Caraş Severin» prevede:  modernizarea Staţiei de tratare a apei, realizarea a patru noi foraje, construirea unei noi staţii de epurare a apelor uzate şi reabilitarea/extinderea reţelei de apă şi a reţelei de canalizare menajeră”, se arată în comunicatul remis astăzi presei.

Mai exact, va fi realizată reabilitarea reţelei de apă pe 25 de străzi pe o lungime totală  de aproape 16 km, se va face extinderea reţelei de apă pe 14 străzi pe o lungime totală  de 5 km  și va fi realizată o nouă aducțiune de apă tratată pe o lungime de 2 km. Proiectul cuprinde și reabilitarea rezervorului de înmagazinare existent, al cărui volum este de 2500 mc, reabilitarea reţelei  de canalizare menajeră pe 21 de străzi pe o lungime totală  de 7 km, extinderea reţelei de canalizare menajeră pe 39 străzi pe o lungime totală  de 22 km și realizarea a 5 staţii noi de pompare ape uzate.

„În cadrul contractului de lucrări Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelelor de distribuţie şi reţelelor de canalizare în Oţelu Roşu» au fost predate amplasamentele pentru înlocuire reţea de apă şi extindere reţea canalizare pe străzile: Valea Ohabii, Oţelarilor şi Teodor Aman. Valoarea totală a proiectului implementat de SC Aquacaraș SA, conform Contractului de finanţare, este de 492.847.686 lei (fără TVA), din care 40.726.431 lei sunt alocaţi investiţiilor în oraşul Oţelu Roşu. Proiectul «Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș – Severin» este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu – Axa Prioritară 1 Sector Apă/Apă Uzată”, mai precizează documentul făcut public de societatea Aquacaraș.